Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Děčín je jediné vítězství od postupu do finále NBL

Basketbalisté Děčína se na jediné vítězství přiblížili k postupu do ligového finále. V pátém semifinálovém duelu dnes Severočeši zvítězili ve Svitavách 79:73 a ujali se vedení v sérii 3:2. V šestém zápase navíc budou mít výhodu domácího prostředí, hostit jej budou v pátek.

Sport
zdroj: ČT4

Severočeši se proti druhému týmu základní části ujali v sérii poprvé vedení. Pátý zápas překlopili na svoji stranu sedmibodovou šňůrou na přelomu první a druhé čtvrtiny ze stavu 13:16 a pak už před sebe Tury nepustili.

Ve druhém poločase si vyrovnanější tým Děčína vypracoval dvouciferný náskok, který na začátku poslední části narostl až na 16 bodů (66:50). Domácí jej ještě téměř dokázali zlikvidovat, ale snížení na 71:73 bylo jejich maximum.

Je nám líto, video expirovalo.
Děčín porazil Svitavy a přiblížil se finále

"Koncovka byla hektická, tam se Svitavští zbláznili a fanoušci je hnali. Měli jsme obrovskou porci štěstí, protože zápas mohli otočit," řekl děčínský trenér Tomáš Grepl. "Ten konec už byl o nějakém držení míče, ubránění jednoho, dvou košů. Myslím, že dnes šla z našeho týmu cítit větší energie než z domácích," doplnil kapitán Jakub Krakovič, s 18 body nejlepší střelec Děčína.

Důležitým faktorem byl příspěvek náhradníků, protože hráči z děčínské lavičky dali 46 bodů proti pouhým devíti od rezervy soupeře. Jasně nejlepším střelcem zápasu byl přitom domácí Charles Aiken s 27 body, na děčínské straně se nejvíc prosadil kapitán Jakub Krakovič s 18 body.

Svitavy - Děčín 73:79 (16:18, 36:45, 50:64)

Nejvíce bodů: Aiken 27, O'Brien 14, Slezák 10 - Krakovič 18, Šiška 15, Autrey 13. Stav série: 2:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články