Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Děčín držel krok s úřadujícími šampiony z Nymburku jen poločas. Obhájci se ujali ve finále vedení

Do finále nejvyšší domácí basketbalové soutěže NBL vstoupil lépe obhájce titulu z Nymburku. V úvodním duelu proti Děčínu sice v poločase vedl jen o tři body, ale v druhé půli přidal, soupeře trestal po jeho častých ztrátách a nakonec pohodlně zvítězil 105:65. Nymburk se tak ujal vedení v sérii hrané na tři vítězné zápasy.

Tomáš Pomikálek z Děčína v nájezdu na Vojtěcha Hrubana z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Děčín promarnil dobře rozehraný duel v druhém poločase. Do té doby držel s Nymburkem krok jak bodově, tak herně. Severočeši, kteří se rychle oklepali po nástupu domácích (14:4), byli navíc lepší ve střelbě za tři body, favoritovi zase vycházel doskok.

Stav po první půli byl 45:42, jako klíčová se tak ukázala třetí čtvrtina. V té Nymburk odskočil po dílčím výsledku 36:14 a pohodlný náskok si v závěru pohlídal. Děčín doplácel na vysoký počet ztrát a k tomu se přidala i fyzická únava. Domácí navíc táhl Hruban, na doskoku se zase dařilo Bohačíkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk přehrál Děčín 105:65 a ve finále vede 1:0 na zápasy

"První poločas jsme se drželi, ale bohužel ve druhém poločase Nymburk ještě přitvrdil a my jsme se s tím nedokázali vypořádat. Nymburk měl i hodně útočných doskoků. S Nymburkem musíme hrát čtyřicet minut, doufám, že příště půjdeme do vyrovnané koncovky," řekl děčínský Lukáš Feštr.

"Start byl pomalý, pak mi ale něco padlo a byl to ten správný čas, kdy jsme udělali trhák. Dnes jsme měli nástup do druhého poločasu včas, byl výborný, takže proto to skončilo tak, o kolik to skončilo. Výhra je ale jen za jeden bod," uvedl Hruban na konto finále.

Série se přesouvá za stavu 1:0 na sever Čech, třetí zápas se bude hrát znovu na palubovce Nymburku.

Finále play-off ligy basketbalistů - 1. zápas:

Nymburk - Děčín 105:65 (22:24, 45:42, 81:56)
Nejvíce bodů: Hruban 23, J. Bohačík 16, Peterka a Wright po 12 - Pomikálek 12, Feštr 9. Fauly: 14:33. Trestné hody: 41/28 - 12/8. Trojky: 7:9. Doskoky: 50:25.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články