Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Děčín doma trápil basketbalisty Nymburka, nakonec těsně podlehl

Praha - Basketbalisté Nymburka vydřeli v 6. kole nadstavbové části NBL vítězství 67:65 v Děčíně, kde na konci minulého roku utrpěli dosud jedinou porážku v soutěži. Tehdy vyhráli pro změnu dvoubodovým rozdílem Severočeši. O vítězství úřadujících devítinásobných šampionů rozhodl deset sekund před koncem z trestných hodů Rančík.

Děčín si vypracoval ve druhé čtvrtině až dvanáctibodový náskok, ale hosté do poločasu stihli manko snížit na dva body. Do poslední desetiminutovky už šli s menším vedením hráči Nymburka a po velké bitvě do posledních sekund si tentokrát odvezli vítězství.

"Nezačali jsme dobře. Nechávali jsme jim volné střely. Pak jsme se hlavně v obraně zlepšili a dokázali jsme Děčín zastavit, především oba rozehrávače Sanderse a Popea," řekl kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

Děčínský trenér Pavel Budínský svůj tým po těsné prohře chválil. "Měli jsme dost blízko k tomu, abychom (nad Nymburkem) vyhráli podruhé. Především po první čtvrtině, kterou jsme začali raketově. Hrálo se s velkým nasazením a intenzitou. A jak už bývá s Nymburkem zvykem, je to o spoustě fyzických kontaktů," uvedl.

Pavel Budínský:

"Dali jsme do toho všechno, bojovali jsme. Byť jsme udělali několik zbytečných ztrát, především v okamžiku, kdy jsme se dostali do dvouciferného vedení. Tím jsme Nymburku dovolili dotáhnout se na vyrovnané poločasové skóre. Pak to byla přetahovaná. Bohužel po Rančíkových trestných hodech Sanders neproměnil poměrně zajímavý dvojtakt, jenž by nás dostal do prodloužení."

V tabulce tak mají osmibodový náskok před Ostravou, která navíc odehrála o zápas více. Děčín je třetí se stejným bodovým ziskem, jako má Nová huť.

V dalším utkání zvítězil poslední tým skupiny A1 Kolín nad Pardubicemi 86:73 a napravil předchozí domácí porážku s Prostějovem. Na oba své poslední soupeře ztrácejí Středočeši jen bod, odehráli však o zápas více.

USK Praha si pojistil druhé místo ve skupině A2 výhrou nad Jindřichovým Hradcem 99:87, k níž přispěl 29 body Votroubek. Nejlepší střelec domácích proměnil sedm z osmi tříbodových pokusů a vyrovnal rekord letošního ročníku.

Basketbalová Mattoni liga mužů - nadstavba:

Skupina A1 - 1. kolo: Kolín - Pardubice 86:73 (27:21, 45:41, 68:50)

Nejvíce bodů: Bolds 22, Ubilla 17, Kříž 15, Machač 13 - Peterka 20, Muirhead 17, Žabas 13, Bohačík 10. Rozhodčí: Paulík, Kurz, Remenec. Fauly: 18:19. Trestné hody: 15/12 - 17/11. Trojky: 8:10. 

6. kolo:

Děčín - Nymburk 65:67 (19:11, 32:30, 49:53)

Nejvíce bodů: Landa 19, Stria 15, Pope 11 - Benda 18, Rančík 14, Welsch 11. Rozhodčí: Vyklický, Lukeš, Kučerová. Fauly: 21:21. Trestné hody: 19/13 - 18/15. Trojky: 8:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články