Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP v boulderingu 2024

Davis s Jamesem létali nad košem a dovedli Lakers k triumfu v NBA Cupu

Vítězem premiérového ročníku NBA Cupu, turnaje vloženého do ligové sezony, se stali basketbalisté Los Angeles Lakers. V sobotním finále v Las Vegas porazili zejména díky výkonům Anthonyho Davise a LeBrona Jamese 123:109 Indianu. Davis zápas ozdobil sezonním maximem v podobě 41 bodů a 20 doskočených míčů, k tomu přidal pět asistencí. James byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje.

LeBron James v akci ve finále NBA Cupu
zdroj: REUTERS

Lakers ve finále většinu utkání vedli, Pacers ale duel zdramatizovali, když se zhruba sedm minut před koncem přiblížili na rozdíl čtyř bodů (96:100). Další pasáž nicméně ovládl kalifornský celek 15:3, na čemž se Davis podílel 10 body, a tři minuty před závěrečnou sirénou bylo rozhodnuto.

Davis se stal prvním hráčem za posledních třicet sezon s alespoň 40 body, 20 doskoky a pěti asistencemi. Ve vyrovnaném střetnutí, které v hale sledovali například legendární Julius Erving, Shaquille O'Neal či tenistka Steffi Grafová, táhl Lakers i Austin Reaves s 28 body, James zaznamenal 24 bodů a 11 doskoků.

Pacers, kteří stejně jako Lakers vstupovali do finále turnaje neporažení s bilancí 6-0, spoléhali tradičně na Tyrese Haliburtona – autora 20 bodů a 11 asistencí. Dalších 20 bodů přidal z lavičky Benedict Mathurin.

V novém turnaji hráči spatřovali přínos a oživení sezony. "Atmosféra byla elektrizující, zápasy intenzivní, každá akce byla důležitá," řekl Aaron Nesmith z týmu poraženého finalisty. Spokojený s průběhem byl rovněž komisionář ligy Adam Silver, ačkoli naznačil, že v příštím ročníku by formát měl doznat několika změn. Konkrétní ale neprozradil.

Každý z hráčů vítězného celku obdrží za triumf v turnaji 500 tisíc dolarů, poražení finalisté mohou očekávat 200 tisíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články