Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další vítězný test před šampionátem, Češky zdolaly Britky i podruhé

Další skalp soupeřek v přípravě na mistrovství Evropy zapsaly české basketbalistky. Velkou Británii porazily i v odvetě, tentokrát v Hradci Králové 66:48. Vyhrály čtvrtý z pěti zápasů před šampionátem, který budou od 15. června hostit Izrael a Slovinsko. Jako nejlepší střelkyně utkání se na tom podílela 14 body Tereza Vyoralová, o dva méně zaznamenala Natálie Stoupalová.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky v přípravě i podruhé porazily Britky

Češky se střetnou ještě příští týden ve středu v Praze na Královce se Slovenskem, o den později si duel zopakují za zavřenými dveřmi. Na ME se utkají v základní skupině v Tel Avivu postupně s Itálií, Belgií a domácím Izraelem.

"Věděly jsme, že to bude jiný zápas," řekla trenérka Romana Ptáčková, jejíž tým ve čtvrtek deklasoval soupeře 98:44.

"Včera byla znát velká natěšenost celého týmu, některým hráčkám dnes trochu došly síly. Když se podívám na doskoky, tak jich máme více, a neřekla bych, že máme lepší somatotypy, takže jsme tam svedly statečný boj. Britky přitvrdily, nechtěly prohrát tak velkým rozdílem. Je dobře, že přitvrdily, protože rezervy byly vidět," konstatovala Ptáčková.

Britky sice v úvodu dvakrát vedly, což se jim v prvním jednoznačném měření sil vůbec nepovedlo, ale brzy začaly opět ztrácet.

Na vedení 13:8 se podílela osmi body Stoupalová. Díky kapitánce Renátě Březinové, Gabriele Andělové a Petře Holešínské proměnily Češky tři trojky ze sedmi pokusů, zatímco soupeřky měly ze stejného počtu nulovou úspěšnost. Na přelomu první a druhé čtvrtiny se domácí hráčky šňůrou 10:0 dostaly do náskoku 29:14.

Britkám se sice podařilo opakovaně stáhnout ztrátu jen na šest bodů, ale Vyoralová čtyřmi trojkami za sebou zajistila vedení 49:31. Šňůru ještě natáhla Veronika Voráčková a náskok vzrostl na dvacet bodů.

Soupeřky na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny zkorigovaly stav, ale po koších Dominiky Paurové, Stoupalové a trojce Pamely Effangové se Češky dostaly do vedení 62:41. Stoupalová pak zařídila i nejvyšší náskok v utkání 22 bodů.

"Myslím, že o sobě víc víme, nezapomínáme systémy, kterých je poměrně hodně, dostáváme to pod kůži. Byly tam dnes nějaké chyby v obraně. Detaily se dají řešit pořád," podotkla Ptáčková.

Dlouholetá trenérka Sokola Hradec Králové byla zároveň ráda, že se jeden z přípravných duelů odehrál mimo Prahu, a to právě na východě Čech. "Já jsem si to tu užila. Máme asi pět holek, které tu začínaly nebo hrály, takže to bylo fajn. Vždycky je dobré, když se basket přivede do jiných měst a diváci si toho váží," dodala Ptáčková.

Česko – Velká Británie 66:48 (26:14, 37:29, 55:39)

Sestava a body Česka: Stoupalová 12, Březinová 9, G. Andělová 6, Voráčková 5, Hamzová - Vyoralová 14, Čechová 7, Effangová a Paurová po 4, Holešínská 3, Kopecká 2, Zeithammerová.

Nejvíce bodů Velké Británie: Wallaceová a Winterburnová po 8, McGarrachanová a Fagbenleová po 7.

Fauly: 14:19. Trestné hody: 14/8 - 13/10. Trojky: 8:2. Doskoky: 43:38.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články