Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Další stopka pro Nymburk. Nichols s Autreym dotáhli Ústí k domácímu skalpu

Stejně jako minulou sezonu na podzim, i letos si basketbalisté Ústí nad Labem před domácím publikem vybojovali cenné vítězství nad Nymburkem. Tentokrát za úspěchem severského celku stálo zejména americké duo Ty Nichols a Lamp Autrey, kteří dohromady nastříleli 47 bodů. Sluneta výhrou 85:78 přerušila svoji sérii pěti porážek v řadě a naopak si přiblížila šance na postup do skupiny A1. Nymburk se po třetím neúspěchu sezony posunul na druhé místo za Opavu, která má zápas k dobru.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih závěru utkání Ústí nad Labem – Nymburk

Nymburk, který si v týdnu vybojoval postup v Evropském poháru FIBA, prohrál v domácí soutěži po sedmi zápasech. Před touto sérií utrpěl dvě porážky za sebou s USK Praha a Brnem, nyní si na osmnáctinásobného šampiona vyšlápla Sluneta.

Velký podíl na výhře Ústí měl autor 27 bodů Autrey, který v minulé sezoně oblékal nymburský dres. V neděli předvedl nejlepší střelecký výkon v tomto ročníku. Na druhé straně se bývalá dlouholetá opora Severočechů Svejcar prosadil jen pěti body.

Svěřenci Jana Šotnara potvrdili, že mají nejlepší střelbu za tři body v lize, a pomohli si k výhře 12 trojkami. Nymburk proměnil jen sedm z 24 pokusů z dálky.

"Nechci, aby to znělo příliš sebevědomě, ale do toho utkání jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát, ačkoli jsme hráli proti momentálně nejlepšímu týmu v lize, který se prosazuje i v evropských pohárech," řekl Šotnar. "Pokud budeme takhle hrát, tak budeme jen těžko k poražení," prohlásil.

Domácí uspěli přesto, že se dopustili 24 ztrát. Nymburk jich měl 19, což trenér Francesco Tabellini označil za jeden z hlavních důvodů porážky. "Dnes nám prostě chyběla konzistence a disciplína. Oni trefili některé hodně těžké střely. Mají skvělé hráče, kteří odvedli dobrou práci," řekl italský kouč.

Basketbalová Kooperativa liga mužů – 11. kolo:

Ústí nad Labem – Nymburk 85:78 (17:23, 42:39, 56:61)
Nejvíce bodů: Autrey 27, Nichols 20, Rowan 11 – Gordon 19, Mathon 11, Bohačík 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články