Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Další smolná porážka. USK podlehl Kayserisporu 75:77

Kayseri - Basketbalistky USK Praha prohrály v Evropské lize na hřišti Kayserisporu 75:77 košem deset vteřin před koncem. V průběhu druhé půle přitom smazaly až patnáctibodové vedení soupeře, ale obrat nedotáhly. V tabulce skupiny B klesly s bilancí čtyř výher a čtyř porážek na čtvrté místo za tureckého soupeře. S ním navíc mají horší bilanci ze vzájemných zápasů, protože s Kayserisporem prohrály i úvodní domácí zápas.

Od začátku sezony patřila mezi silné zbraně USK obrana, kterou měly Pražanky nejlepší v soutěži. Jenže proti Kayserisporu se jim defenziva nedařila. Domácí hráčky za celou první čtvrtinu minuly jen tři střely. Často měly hodně času na zakončení a získaly rychle osmibodové vedení.

Českým mistryním naopak střelba příliš nešla, až na Sonju Petrovičovou, která dala 12 z úvodních 18 bodů USK. Situace se nezlepšila ani ve druhé části. Hru USK jako by brzdilo, že klíčová hráčka Laia Palauová, která dává hře myšlenky, musela hrát s ochrannou maskou na obličeji komplikující jí periferní vidění. Kayserispor tak už v první půli utekl na rozdíl 15 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalu Kayserispor - USK

Ve druhém poločase se hra USK zlepšila jak na obranné, tak i na útočné polovině hřiště. Hráčky se začaly trefovat zdálky a rychle snížily na rozdíl čtyř bodů. Domácí si ale vždy pomohly trojkou a znovu odskočily.

Osm minut před koncem proto Pražanky znovu ztrácely o jedenáct bodů, přesto zabojovaly a v koncovce soupeře silně tlačily. Pomohla tomu trojka Petrovičové v předposlední minutě na 71:75. A 23 vteřin před koncem dokonce Kia Vaughnová dvěma koši po sobě srovnala. Jenže domácí hráčky zvládly svůj poslední útok a zápas rozhodla Chelsea Grayová, USK už se snahou o rozhodující trojku neuspěl.

"Dneska to byla velmi těžká porážka. Navíc je to druhá porážka v pořadí, kdy jsme prohrály v posledních vteřinách," připomněla Marta Xargayová týden starou prohru z Jekatěrinburgu (73:76). "Na začátku zápasu nám nefungovala obrana a byly jsme o krok zpět. Na začátku druhého poločasu jsme zabraly a dohnaly náskok, ale pak v úplném konci jsme nedokázaly skórovat, když jsme potřebovaly, a jim to vyšlo perfektně," dodala.

Kayserispor - ZVVZ USK Praha 77:75 (26:18, 48:34, 65:58)

Nejvíce bodů: Dimitrakuová 22, Grayová 19, Sandersová a Mažičová po 11 - Petrovičová 22, Vaughnová 18, Palauová a Xargayová po 9. Fauly: 16:19. Trestné hody: 11/8 - 4/3. Trojky: 7:6. Doskoky: 27:34.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články