Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Další rekordní smlouva v NBA. Harden vydělá 228 milionů dolarů

Houston (USA) – Už smlouva, kterou nedávno podepsal Stephen Curry, vzbudila spoustu ohlasů. Ani tak však nemá na kontrakt, který získal James Harden v Houstonu. Hvězdný rozehrávač u Rockets prodloužil o čtyři roky, během kterých by si měl podle zámořských médií vydělat rekordních 228 milionů.

James Harden
zdroj: USA Today Sports autor: Steve Mitchell

Pětinásobný účastník Utkání hvězd NBA má ještě s Rockets platný kontrakt na následující dvě sezony na celkem 59 milionů dolarů, nový podpis mu přinese dalších 169 milionů.

Prodloužení smlouvy za takových podmínek nemá v historii NBA obdoby. Teprve nedávno prolomil jako první hráč dvousetmilionovou hranici Stephen Curry, který si v následujících pěti letech přijde v Golden State Warriors na 201 milionů dolarů.

Sedmadvacetiletý Harden hraje za Houston od roku 2013, kdy přišel z Oklahomy. V každé z pěti sezon dovedl Rockets do play-off, v té uplynulé si vytvořil osobní maxima s průměry 29,1 bodu a 11,2 asistence na zápas v základní části.

"V Houstonu se cítím doma," konstatoval Harden, který letos obsadil druhé místo v anketě o nejužitečnějšího hráče NBA za Russellem Westbrookem z Oklahomy. Druhý skončil v hlasování o ocenění MVP i v sezoně 2014/15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články