Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další prohra před Tokiem. Basketbalisté USA v přípravě nestačili na Australany

Basketbalisté USA prohráli i druhý přípravný zápas na Hry v Tokiu, kde budou jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině. Trojnásobní obhájci zlatých medailí v Las Vegas podlehli 83:91 Austrálii a dvě porážky za sebou zaznamenali teprve potřetí od roku 1992.

Utkání USA - Austrálie
zdroj: ČTK/AP

Američané zahájili přípravu porážkou 87:90 s Nigérií a nyní nestačili na Austrálii, přestože ještě ve třetí čtvrtině vedli o deset bodů. Hosté ale skóre otočili a poslední čtyři a půl minuty soupeři nedovolili jediný koš z pole.

"Myslím, že dnes to bylo lepší," citovala agentura AP trenéra USA Gregga Popoviche. "Jsme spolu jen chvíli, takže na řadě věcí ještě musíme pracovat. Ale v prvním poločase jsme bránili tak, jak jsme chtěli. Dobře jsme doskakovali, hráli v tempu a drželi míč. Po přestávce nám došly síly," dodal.

Američané prohráli dva zápasy po sobě teprve potřetí od roku 1992, kdy na olympiádě poprvé mohli startovat hráči z NBA. Dvě porážky za sebou tým USA zaznamenal zatím jen na mistrovstvích světa v roce 2002 a 2019. V prvním případě skončil šestý a ve druhém sedmý těsně za českou reprezentací.

"Není to poprvé, co jsem viděl americký tým hrát náročný zápas. Možná jsem ho neviděl prohrát dvakrát za sebou, ale už jsem viděl, že je soupeř dostal do úzkých," uvedl Damian Lillard, který byl s 22 body nejlepším střelcem USA. "Soupeři se zlepšují, jejich hráči se zlepšují, mají větší sebevědomí, ale hlavně nás chtějí porazit za každou cenu. A na palubovce je to rozhodně vidět," přidal.

"Abychom byli konkurenceschopní, musíme hrát v obraně na sto procent. Zejména proti tak silnému soupeři, jako jsou Američané. A dnes to nebylo vůbec špatné. Měli jsme dobrou přechodovou fázi a proměňovali jsme jasné koše. Ale ještě máme před sebou dost práce, protože od nás čekám víc," přidal s 22 body nejlepší střelec Austrálie Patty Mills.

Je nám líto, video expirovalo.
Lillard: Stále se hledáme po náročné sezoně
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články