Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další porážka pro Chicago. Bulls padli v NBA už pošesté v řadě, Satoranský dal 13 bodů

Ani třináctibodový Tomáš Satoranský nezabránil další porážce basketbalistů Chicaga. Ti na domácí palubovce nestačili na Indianu Pacers a padli tak již pošesté v řadě. Bulls nezachránilo ani 43 bodů Zacha LaVineho, nejlepšího střelce dne. Chicago se tak propadlo až na 12. příčku ve Východní konferenci.

Tomáš Satoranský v souboji s protihráčem
zdroj: ČTK/AP autor: Nam Y.Huh

Indiana vstoupila do utkání mnohem lépe a od poloviny první čtvrtiny si udržovala náskok až 14 bodů. Ve třetí části ale zavelel do útoku LaVine, sám dal 20 bodů Chicaga za sebou a přiblížil domácí na rozdíl jediného koše.

V poslední části po něm převzal štafetu Tomáš Satoranský, který vstřelil sedm bodů v řadě a celkem devět ze svých 13 bodů. Indiana ale další nápor ustála a vítězství si pohlídala. Skvělým výkonem se o to postaral Myles Turner, jenž se postaral o 27 bodů a 14 doskoků.

"Už je to frustrující. Musíme najít způsob, jak zase začít vyhrávat a jak se vykopat z té jámy," prohlásil LaVine po šesté porážce za sebou, což je pro Bulls nejdelší šňůra proher za poslední rok.

V Dallasu došlo na souboj aktuálně dvou nejpopulárnějších hráčů podle hlasování do Utkání hvězd. Souboj Luky Dončiče s LeBronem Jamesem ovládl zkušenější Američan, jenž dovedl 35 body, 16 doskoky a sedmi asistencemi Los Angeles Lakers k výhře 129:114. Dobře bráněný Dončič na druhé straně zvládl 25 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí.

James se v utkání dostal na 12 197 střel v kariéře, čímž v historické tabulce překonal Michaela Jordana (12 192). Před ním jsou ještě Wilt Chamberlain, Karl Malone a rekordman Karrem Abdul-Jabbar s 15 837 střelami.

Lakers do utkání nastoupili bez zraněné druhé hvězdy Anthonyho Davise, zastoupil ho ale Kyle Kuzma 26 body.

Nejlepší mužstvo soutěže Milwaukee zvítězilo nad Sacramentem 127:106, ačkoli se tentokrát nemohlo příliš opřít o svou hvězdu Janise Antetokounmpa. Tomu se v zápase moc nedařilo, zaznamenal sezonní minimum 13 bodů, a v době, když byl na hřišti, dokonce Bucks prohráli o osm bodů.

Nejužitečnějšího hráče minulé sezony ale zastoupili spoluhráči. Khris Middleton dal 27 bodů a Eric Bledsoe 24 bodů. Bucks tak pokračují v dosud zatím nejlepším ročníku své historie: zatím nikdy neměli po prvních 40 zápasech na kontě jen šest porážek.

Brooklyn ukončil sérii sedmi proher překvapivou výhrou 117:113 nad Miami. Postaral se o to zejména Spencer Dinwiddie, který zaznamenal 26 bodů a osobní rekord 14 asistencí.

Los Angeles Clippers ještě na začátku čtvrté čtvrtiny prohrávali s nejhorším týmem Západní konference Golden State o deset bodů, nakonec ale zvítězili 109:100. Kawhi Leonard se o to postaral 36 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský si vylepšil rekord v asistencích
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články