Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dallas bez Nowitzkého podlehl Barceloně

Barcelona – Vítěz NBA z roku 2011 Dallas si v předsezonní přípravě neporadil s Barcelonou a katalánskému celku podlehl 85:99. Texasanům v zápase chyběla největší opora a hvězda týmu Němec Dirk Nowitzki, kterého trápí krevní sraženina v koleni. Dallas tak nenavázal na sobotní těsnou výhru v Berlíně nad tamní Albou. 

Utkání Barcelona - Dallas Mawericks
zdroj: Getty Images

Předloňští šampioni zámořské ligy z Dallasu se v Barceloně museli obejít bez své největší hvězdy Dirka Nowitzkého kvůli krevní sraženině v koleni. "Loni jsem s tím měl taky problémy, snad to bude do začátku sezony dobré. V přípravě nemá cenu oteklé koleno přepínat," řekl Nowitzki.

Po vyrovnané první půli v Palau Sant Jordi nasadili hráči Barcelony k trháku a v třetí čtvrtině vyhráli klíčový úsek 21:7. Dallas už se přiblížil maximálně jen na šestibodový rozdíl. Barcelonu střelecky táhli kapitán Juan Carlos Navarro a Američan Pete Mickeal s 19 body, v dresu Mavericks měl nejpřesnější mušku německý pivot Chris Kaman. Dal 15 bodů a měl deset doskoků.

Pro Dallas tím skončilo evropské přípravné turné a po návratu domů se ještě utká s Houstonem. Sezona NBA začne 30. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články