Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Curry obhájil jednomyslně trofej pro nejužitečnějšího hráče NBA

Oakland (USA) - Stephen Curry z mistrovského týmu Golden State získal podruhé za sebou trofej pro nejužitečnějšího hráče basketbalové NBA. Jako první v historii byl zvolen jednomyslně. Výsledky ankety oficiálně oznámili zástupci ligy. O Curryho vítězství se všeobecně nepochybovalo. Spekulovalo se jen, zda bude prvním hráčem v jednašedesátileté historii ankety, který získá ocenění MVP jednomyslně.

Obhájit prvenství dokázal jako jedenáctý hráč v historii a vstoupil do elitní společnosti; dva roky za sebou kralovaly takové legendy jako Magic Johnson, Michael Jordan nebo Steve Nash.
 
Curryho vybralo na první místo všech 131 volitelů a získal tak maximální počet 1310 bodů. Druhý Kawhi Leonard ze San Antonia nasbíral 634 bodů, třetí skončil lídr Clevelandu LeBron James (631).

Vloni Curry obdržel cenu poprvé. Zatímco v minulé sezoně dosáhl osmadvacetiletý rozehrávač v základní části průměrů 23,8 bodu, 4,3 doskoku a 7,7 asistence na zápas, v té aktuální se dostal na 30,1 bodu, 5,4 doskoku a 6,7 asistence, k tomu vedl statistiku ligy v počtu získaných míčů na zápas (2,1).

Curry byl lídrem týmu v historické sezoně, v níž Warriors se 73 výhrami (//sport/micove-sporty/basketbal/330217-bryant-se-s-nba-rozloucil-uctyhodnymi-60-body-golden-state-prekonali-rekord-bulls/) překonali o jedno vítězství rekord Chicaga Bulls z ročníku 1995/96. Curry se zapsal do dějin soutěže jako první hráč, který v jediné sezoně nastřílel 300 a pak i 400 trojek (402).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články