Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čtyři basketbalisté B-týmu si vybojovali nominaci do přípravy "áčka"

Praha – O čtyři hráče rozšířil nominaci kádru pro přípravu na mistrovství Evropy trenér Ronen Ginzburg. O šanci zahrát si na mistrovství Evropy si v přípravě takzvaného B-týmu řekli rozehrávači Tomáš Vyoral z Děčína a Radim Klečka z Opavy, nymburský Martin Kříž a pivot Kamil Švrdlík z Pardubic, který se k týmu připojí poté, co reprezentoval v basketbalu 3 x 3. 

Vyoral patřil ke klíčovým hráčům B-týmu během přípravných zápasů s reprezentací do 18 let a Dánskem, v nichž nastřílel 21, 16 a 10 bodů. Křížovi vyšel zejména první duel s Dánskem, ve němž se blýskl 21 body.

"Myslím, že za sebou máme vydařený kemp. Především jsem si udělal představu o některých hráčích, kteří letos hráli dobře v lize. V prvním zápase s Dánskem si museli zvykat na rychlost hry. Jsem spokojený s tím, jaký hráči ukázali charakter. Věřím, že někteří z nich mohou být v budoucnu součástí národního týmu," řekl Ginzburg.

Pro ostatní hráče B-týmu léto s reprezentací nekončí. V první polovině srpna odjedou na zápasové turné do Japonska, kde budou sbírat zkušenosti. A-tým začne přípravu 21. července, největší hvězdy Tomáš Satoranský a Jan Veselý se připojí o týden později.

Soupeři v přípravě budou Dánsko, Polsko, Německo, Japonsko, Řecko, Rusko, Bosna a Hercegovina a generálkou bude 30. srpna duel ve Španělsku proti dvojnásobným mistrům světa. Do Rigy, kde odehrají základní skupinu ME, odcestují basketbalisté 3. září.

O dva dny později startuje turnaj, v němž se utkají s Ukrajinou, Belgií, domácím Lotyšskem, Litvou a Estonskem o čtyři postupová místa do osmifinále, které bude hostit Lille ve Francii. 

Širší nominace basketbalové reprezentace na přípravu před ME:

Rozehrávači: Tomáš Satoranský (Barcelona/Šp.), Jakub Šiřina (Opava), Radim Klečka (Opava), Tomáš Vyoral (Děčín).

Křídla: Pavel Pumprla (Obradoiro/Šp.), Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Jiří Welsch, Luboš Bartoň, Martin Kříž (všichni Nymburk), Lukáš Palyza (Bayreuth/Něm.), David Jelínek (Usak Sportif/Tur.).

Pivoti: Ondřej Balvín (Sevilla/Šp.), Patrik Auda (Kutno/Pol.), Petr Benda, Pavel Houška (oba Nymburk), Jan Veselý (Fenerbahce/Tur.), Kamil Švrdlík (Pardubice). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články