Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čtveřici semifinalistů NBA doplnily Oklahoma a Indiana

New York - Zbylými semifinalisty play-off NBA se stali basketbalisté Indiany a Oklahomy. Pacers zvítězili ve čtvrtek na hřišti Washingtonu 93:80 a sérii ovládli 4:2. Ve finále Východní konference vyzvou obhájce titulu Miami, série začne v neděli. Oklahoma vyhrála na palubovce Los Angeles Clippers šestý zápas 104:98 a narazí na nejlepší tým základní části a loňského finalistu San Antonio.

David West
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Basketbalisté Indiany sice ve druhém poločase přišli o náskok 16 bodů, ale domácí Wizards se za posledních osm minut zápasu jen dvakrát prosadili ze hry. Pacers k výhře dovedl 29 body David West. Celá základní pětka hostů byla v dvouciferných číslech.

"Možná nás měli zavřít na hotel, dát nám týmovou snídani a dovézt nás do haly dvěma autobusy," řekl po utkání pivot Washingtonu Marcin Gortat. Wizards totiž v letošním play-off zvítězili ve vlastní hale jen jednou z pěti utkání, naopak na hřišti soupeře uspěli pětkrát z šesti zápasů.

Polák Gortat byl s 19 body nejlepším střelcem domácích, kteří se i přes vyřazení dočkali potlesku vestoje od svých fanoušků, neboť Wizards prožili nejúspěšnější sezonu od roku 1982. (VIDEO)

Los Angeles Clippers vstoupili do šestého zápasu s Oklahomou dobře a po první části vedli 30:16. Ještě dvě minuty před koncem první půle vedli 50:36, ale na konci třetí čtvrtiny už bylo vyrovnáno 72:72. V poslední dvanáctiminutovce Thunder předvedli desetibodovou šňůru a domácí už se na obrat nezmohli.

K postupu Oklahomu dovedl Kevin Durant s 39 body a 16 doskoky. Z pole se trefil jen jednou z prvních sedmi pokusů, ale ve zbytku utkání proměnil 11 z 16 střel. Nejužitečnější hráč NBA v letošním play-off překonal už podeváté hranici 30 bodů.

Russell Westbrook k výhře pomohl 19 body a 12 asistencemi. Serge Ibaka odstoupil v průběhu utkání kvůli zranění. Chris Paul v dresu Clippers nasbíral 25 bodů a 11 asistencí. Blake Griffin přidal 22 bodů a po osmi doskocích i asistencích, jenže se dvě a půl minuty před koncem vyfauloval. (VIDEO)

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články