Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Čohadarevič letos dohrál, sudí Kučera dopískal. Čtvrtfinále se v Opavě opakovat nebude

Žádost Olomoucka o opakování čtvrtfinále play-off v Opavě byla zamítnuta. Disciplinární komise České basketbalové federace navíc udělila oběma aktérům inkriminovaného momentu tresty. Srbskému pivotovi Darku Čohadarevičovi zastavila činnost za inzultaci sudího na deset zápasů, rozhodčí Stanislav Kučera nebude delegován vzhledem k neadekvátní reakci k žádnému utkání ve zbytku letošní sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
V Opavě se čtvrtfinále NBL nedohrálo po inzultaci rozhodčího

Druhý duel čtvrtfinálové série, který byl kvůli zmíněnému incidentu ukončen v 18. minutě za stavu 40:34 pro Opavu, se opakovat nebude a výsledek zůstal v platnosti.

Ve čtvrtečním utkání vzplály emoce v závěru prvního poločasu, kdy se Čohadarevič nejprve dopustil nesportovního faulu a následně dostal i technickou chybu za protesty. Když k němu přiběhl Kučera, došlo mezi nimi podle všeho ke kontaktu hlavami, načež se sudí bez viditelného protipohybu hráče skácel k zemi.

Rozhodčí zápas po konzultaci ukončili, ale proti tomu protestovalo následující den vedení Olomoucka. Požadovalo opakování duelu, protože Kučera podle něj pád nafilmoval.

Disciplinární ředitel NBL Pavel Hlaváček nicméně na sobotním jednání potvrdil incident jako inzultaci. "Rozhodnutí vychází z faktu, že už samotný pokus o inzultaci rozhodčího je důvodem k okamžitému ukončení utkání," vysvětlil předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč v prohlášení ČBF. Sportovní ředitel soutěže Zdeněk Ringsmuth na základě toho zamítl žádost o opakování střetnutí a potvrdil výsledek.

Čohadarevič dostal od disciplinárky desetizápasový trest, přičemž maximem je zákaz startů na patnáct utkání, a nespecifikovanou pokutu. Vzhledem ke skutečnosti, že bylo i Kučerovo počínání vyhodnoceno jako selhání jednotlivce, pozastavila mu Česká asociace basketbalových rozhodčích činnost do konce sezony.

"Došlo k chybám na obou stranách. Je to zřejmé z videa. Jednalo se o nepřiměřenou reakci na vyhrocenou situaci jak ze strany hráče, tak i ze strany rozhodčího. Oba za své jednání ponesou následky," dodal Kotrč.

Vedení ČBF očekává odvolání vedení Olomoucka proti rozhodnutí o platnosti výsledku. V tuto chvíli však platí, že čtvrtfinálová série mezi třetím a šestým týmem základní části bude v neděli pokračovat v Prostějově za stavu 2:0 pro Opavu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články