Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Cleveland si pohrál s Torontem a je jedinou výhru od finále

New York - Už jen jedna výhra chybí Clevelandu, aby ukončil nejlepší sezonu Toronta Raptors v historii. Cavaliers svého soupeře v pátém zápase série deklasovali 116:78 a v sérii vedou 3:2. Loňští finalisté mohou zpečetit vítězství v play-off Východní konference a postup do finále NBA v noci z pátku na sobotu v Air Canada Center.

Utkání Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors
zdroj: AP autor: LeBron James (vpravo) v utkání s Raptors

Cavaliers se v obou předchozích zápasech v Torontu trápili, po dvou porážkách ale chtěli před bouřlivou domácí kulisou ukázat sílu. Ve své hale vyhráli v letošním play-off všech dosavadních šest zápasů a po skvělém nástupu dokázali neporazitelnost uhájit.

Nejvíce se v úvodu dařilo Kevinu Loveovi, který po dvou nevydařených výkonech tentokrát střílel výborně a na pětadvacet bodů spotřeboval pouze deset pokusů z pole. Sekundovali mu LeBron James s Kyriem Irvingem, kteří dali po 23 bodech. V závěru první čtvrtiny už Cleveland vedl o 18 bodů.

Ve druhé čtvrtině náskok narostl už na 34 bodů a v druhém poločase, kdy rozdíl činil až 43 bodů, už nebylo o co hrát. Hvězdné duo Raptors DeMar DeRozan, Kyle Lowry, které v minulém utkání nastřílelo 67 bodů, udrželi domácí na 14, respektive 13 bodech. Love v posledních dvou zápasech nenastoupil v poslední čtvrtině kvůli špatným výkonům, tentokrát mohl se svými hvězdnými spoluhráči v závěru v klidu odpočívat.

"Měli bychom být schopni přenést tenhle výkon do pátečního zápasu. Budeme hrát před bláznivým publikem, takže musíme být klidní, soustředění a silní," řekl LeBron James po utkání. "Nakopali nám zadek, toť vše. Doma jsou úplně jiným týmem. Měli jsme šanci tady dokázat něco mimořádného, ale nedokázali jsme to. Chtěli to víc a vzali si to," řekl trenér Toronta Dwane Casey.

Jeho svěřenci se v této sezoně v Clevelandu nedokázali ani jednou prosadit. Toronto na hřišti týmu z Ohia prohrálo všechny tři předchozí zápasy drtivým rozdílem 72 bodů v celkovém skóre.

Finále Východní konference - 5. zápas

Cleveland - Toronto 116:78, stav série 3:2. 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy