Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Cleveland prohrál doma s Atlantou košem v poslední sekundě 2. prodloužení

New York – Basketbalisté Atlanty zvítězili ve čtvrtečním dramatickém utkání NBA na palubovce Clevelandu šťastným košem v poslední sekundě druhého prodloužení 127:125. Míč po dvoubodové střele Jeffa Teaguea propadl síťkou až po pěti odrazech od obroučky. Cleveland v druhém prodloužení ztratil pětibodový náskok, k výhře mu nepomohl ani skvělý výkon Kyrieho Irvinga, jenž v poslední pětiminutovce nastřílel 12 ze svých 40 bodů.

Utkání Cleveland - Atlanta
zdroj: AP autor: Tony Dejak

Autor vítězné střely po závěrečné akci upadl a o tom, že míč skončil v koši, mu řekli až radující se spoluhráči. "Neviděl jsem to, až Kyle (Korver) mě zvedl a řekl mi, co se stalo," líčil Teague. Rozehrávač Atlanty šťastnou střelou završil životní večer. Už v prvním prodloužení se trojkou pět sekund před koncem postaral o vyrovnání a pokračování zápasu. Zakončil jej s 34 body, což je jeho osobní rekord, k tomu přidal 14 asistencí.

Po prodloužení vyhrál i Portland. Vedoucí tým ligy porazil Los Angeles Clippers 116:112, s 32 body a 10 doskoky se na tom podílel LaMarcus Aldridge. Soupeř měl přitom v týmu hned dva lepší střelce - Blake Griffin nastřádal 35 bodů a 10 doskoků, Chris Paul 34 bodů a 16 asistencí.

Druhé vítězství ve dvou dnech vybojoval Houston, který přehrál Memphis 100:92. Rockets dotáhl k výhře James Harden, který se stal prvním hráčem v historii NBA, jenž nastřílel 27 bodů, ačkoliv proměnil jen dva pokusy z pole. Využil ale 22 z 25 trestných hodů, které střílel.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:

Cleveland - Atlanta 125:127 po prodloužení, Dallas - San Antonio 107:116, Houston - Memphis 100:92, Portland - LA Clippers 116:112 po prodloužení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články