Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Cleveland ještě žije. Díky LeBronu Jamesovi vyrovnal sérii s Bostonem

Až v sedmém duelu se rozhodne finále Východní konference NBA. Šestému utkání mezi Clevelandem a Bostonem totiž dominoval LeBron James, jehož šestačtyřicet bodů zapříčinilo vítězství Clevelandu 109:99 a srovnání série. 

LeBron James
zdroj: Reuters autor: David Richard

V konferenčním finále stále drží neporazitelnost domácí týmy a rozhodující zápas bude v neděli hostit Boston, který před vlastními diváky nenašel přemožitele v celém dosavadním průběhu play-off.

James odmítl vyřazení, které by znamenalo, že by v ligovém finále chyběl poprvé po sedmi předchozích účastech. Byl opět rozdílovým hráčem, nastřílel šestačtyřicet bodů, přidal jedenáct doskoků a jediná asistence jej dělila od zisku triple doublu. 

"Je fajn pocit už jen to, že si ještě jednou zahrajeme. A sedmý zápas, to jsou ve sportu ty nejlepší dvě hodiny, tak si je užijme," řekl spokojený James, který čtyřicetibodovou hranici překonal v letošním play-off už posedmé a vyrovnal se Michaelu Jordanovi, který to dokázal v roce 1989. "Bylo mi dáno hrát v celé kariéře dobrý basketbal. Snad budu schopen v neděli zase zahrát skvěle," přál si James.

V dresu Celtics zaznamenal autor šesti trojek Terry Rozier 28 a Jaylen Brown 27 bodů. Hosté vedli po první čtvrtině o pět bodů, ale druhou ovládli domácí 34:18 a dvouciferný náskok drželi až do konce zápasu. Přitom už po pěti minutách přišli o Kevina Lovea, který se srazil s Jaysonem Tatumem a je u něj podezření na otřes mozku.

Je nám líto, video expirovalo.
LeBron James zařídil sedmý zápas pro Cleveland

Finále Východní konference play-off NBA - 6. zápas:

Cleveland - Boston 109:99, stav série 3:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články