Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Cleveland je zpět ve hře. "One man show" Jamese srovnala sérii s Bostonem

Dalším z řady nezapomenutelných výkonů se v play-off NBA prezentoval hvězdný basketbalista LeBron James, který 44 body dotáhl Cleveland k druhému vítězství nad Bostonem. Cavaliers opanovali čtvrtý zápas finále Východní konference 111:102 a srovnali stav série na 2:2. 

LeBron James v utkání proti Bostonu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Ken Blaze

Více než 40 bodů nastřílela superstar Clevelandu už pošesté v letošním play-off. Celkově má na kontě už pětadvacet stejných nebo lepších zápisů ve vyřazovacích bojích. "Makám na sobě každý den, abych byl v co nejlepší formě. Bůh mi dal jisté nadání, z něhož se snažím vytěžit maximum," řekl třiatřicetiletý James.

V počtu utkání play-off s čtyřicetibodovým výkonem se přibližuje k rekordu Jerryho Westa, který v roce 1965 překonal tuto hranici osmkrát. Jiné maximum vyřazovacích bojů už James uzmul pro sebe, protože se dostal na první místo historických statistik v počtu proměněných střel z pole před Kareema Abdula-Jabbara. Má jich na kontě 2368, jeho slavný předchůdce se dostal na číslo 2356. "Pokaždé, když moje jméno zazní společně s takovými hráči, vyvolá to ve mě pocit velké pokory. Vyrůstal jsem v malém městě 35 mil odsud a teď poslouchám, že náležím do stejné kategorie jako oni. To je vážně úžasné," pokračoval James.

Domácí ovládli úvodní čtvrtinu 34:18 a ve zbytku střetnutí už nedali hostům šanci se dotáhnout. Odrazili i poslední nápor Bostonu ve čtvrté čtvrtině, ve které Celtics promarnili několik šancí na tříbodové pokusy, a sedmou domácí výhrou v řadě v play-off definitivně smazali manko 0:2 na zápasy.

Hostům nepomohl ani fakt, že všichni členové základní pětky skórovali dvouciferně. Kámen úrazu byl v tom, že nedokázali zastavit Jamese. "Víceméně jen doufáte, že se netrefí. Tak to je. Je obrovský a ty se musíš jen snažit udržet ho před sebou a doufat, že mine," uvedl Terry Rozier, autor 16 bodů a 11 asistencí. Lídrem Celtics byl s 25 body Jaylen Brown.

Pátý duel finálové série je na programu ve středu v Bostonu. Na vlastní palubovce Celtics v této sezoně ve vyřazovací fázi neprohráli a drží sérii 9:0.

Finále Východní konference play-off NBA - 4. zápas:

Cleveland - Boston 111:102, stav série 2:2.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články