Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Cleveland je krok od postupu do semifinále, Toronto zdolal i potřetí

New York - Už pouze jediné vítězství dělí úřadující šampiony z Clevelandu od postupu do semifinále Východní konference NBA. Na půdě Toronta triumfovali 114:95 a v play-off nejprestižnější basketbalové ligy světa stále nenašli přemožitele. V Západní konferenci otočilo San Antonio i bez zraněného Tonyho Parkera stav série s Houstonem. Po výhře 103:92 vedou Spurs 2:1.

LeBron James
zdroj: USA Today Sports autor: John E. Sokolowski

Hvězdný tahoun mistrovského celku LeBron James nastřílel z dosavadních sedmi zápasů ve vyřazovací části pošesté více než třicet bodů - tentokrát 35. K tomu přidal osm doskoků a sedm asistencí. Jeho tým rozhodl duel v poslední čtvrtině, kde opanoval úvodní pasáž poměrem 20:3. Prohru Toronta neodvrátil ani skvělý výkon DeMara DeRozana, který si vylepšil osobní rekord v play-off na 37 bodů.

"Věděli jsme, že nás tu čeká nepřátelské prostředí, že do toho dají vše, co v nich je. Šlo jen o to tu bouři přestát," prohlásil James.

San Antonio poprvé za posledních 16 let nastoupilo do utkání play-off bez Parkera, jenž bude kvůli utrženému úponu čtyřhlavého svalu levé nohy mimo hru až osm měsíců. "Tonyho nelze nahradit, to je hráč do Síně slávy. Ale myslím, že jsme všichni vycítili naléhavost situace a hráli skvěle," řekl LaMarcus Aldridge, který se s Kawhi Leonardem podělil o pozici nejlepšího střelce hostí. Oba dali 26 bodů.

Trenér Gregg Popovich naordinoval Spurs trpělivou hru s pomalejším tempem, aby přibrzdil ofenzivu Houstonu. Taktika slavila úspěch a Rockets poprvé v letošních vyřazovacích bojích nepřekonali stobodovou hranici, přestože dal James Harden 43 bodů.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 3. zápas: Toronto - Cleveland 94:115, stav série 0:3.

Západní konference - 3. zápas: Houston - San Antonio 92:103, stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články