Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Cleveland doma padl s Denverem, Houston přetlačil Celtics

Šlágr mezi Houstonem a Bostonem zvládli díky povedené koncovce domácí Rockets, kteří se radovali díky výhře 123:120 popatnácté v řadě a potvrdili pozici jedničky NBA. Aktuální série je druhou nejdelší v klubové historii. Hostujícím Celtics nestačilo ani šestibodové vedení v závěru utkání.

James Harden z Houstonu v zápase proti Boston Celtics
zdroj: Reuters autor: Erik Williams

Ještě čtyři minuty před koncem Celtics vedli o šest bodů, ale následující úsek vyhráli domácí 10:2, a přestože v úplné koncovce nebyli tolik úspěšní při trestných hodech, těsnou výhru uhájili.

Bostonský Marcus Smart neproměnil potenciálně vyrovnávací trojku a jeho tým po čtyřech zápasech prohrál. Nejlepším střelcem zápasu byl houstonský náhradník Eric Gordon, autor 29 bodů včetně sedmi trojek. James Harden zaznamenal 26 bodů a 10 asistencí, Trevor Ariza 21 bodů.

Vicemistrovský Cleveland prohrál doma s Denverem 117:126. Úspěch osmého týmu Východní konference tkvěl v kanonádě zpoza trojkového oblouku. Nuggets trefili 19 tříbodových střel, z toho šest dal Gary Harris, autor 32 bodů.

Podívejte se na deset nejlepších akcí večera:

Domácím nebyl nic platný třináctý triple double LeBrona Jamese v sezoně. Hvězda týmu si připsala 25 bodů, 15 asistencí a 10 doskoků, ale Cavaliers při zranění Kevina Lovea stále marně hledají druhého střelce. "Soupeři se dařilo hlavně v útoku. Zkoušeli jsme s tím něco udělat, měnili obranu a i jinak řešili některé situace, ale bylo to marné," litoval domácí trenér Tyronn Lue.

Los Angeles Lakers vyhráli v San Antoniu 116:112 a poprvé v sezoně mají na kontě pětizápasovou vítěznou sérii, která je o to cennější, že poslední čtyři úspěchy přišly v halách soupeřů. Lonzo Ball k tomu přispěl 18 body výhradně z trojek a 11 asistencemi, jeho spoluhráč Julius Randle byl nejlepším střelcem zápasu s 25 body.

NBA:

Cleveland - Denver 117:126, Houston - Boston 123:120, Miami - Detroit 105:96, Orlando - Memphis 107:100, Portland - Oklahoma City 108:100, Sacramento - Utah 91:98, San Antonio - LA Lakers 112:116.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články