Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Číňanky přetlačily v asijském souboji Japonsko, Nigérie porazila Řecko o jediný bod

Světový šampionát žen zná kompletní obsazení čtvrtfinále. Z prvního vyřazovacího kola postoupily do další fáze turnaje basketbalistky Číny, Nigérie, Francie a domácího Španělska, které se v příštím kole utká s Kanadou. V dalších zápasech se střetnou Austrálie s Čínou, USA s Nigérií a Belgie s Francií.

Utkání Čína – Japonsko
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Zheng Huansong

Domácí evropské šampionky měly hlavně v prvním poločase nečekaně práci se soupeřem ze Senegalu. Celou druhou čtvrtinu byly pozadu až o sedm bodů, ale po změně stran umožnily Afričankám vstřelit jen 14 bodů a překvapení nepřipustily. Zvítězily 63:48.

Francouzské vicemistryně Evropy postoupily přes Turecko po přesvědčivé výhře 78:61. V zápase ani jednou neprohrávaly, jejich hlavní oporou byla s 20 body a sedmi doskoky hvězda týmu Sandrine Grudaová.

Nigerijské basketbalistky vyřadily Řecko po těsné výhře 57:56, o které rozhodla tři sekundy před koncem dvěma proměněnými trestnými hody Elo Edema Edeferiokaová. Byly to její jediné body v zápase. Předtím africký tým ztratil patnáctibodové vedení z třetí čtvrtiny (46:31), ale historický postup do čtvrtfinále nakonec uhájil.

Číňanky zvládly asijské derby a porazily Japonsko 87:81. V neúspěšném týmu nestačil k postupu ani pětadvacetibodový výkon Nako Motohašiové, zatím nejlepší střelkyně osmifinálové fáze.

Mistrovství světa basketbalistek na Tenerife (Španělsko):

Osmifinále: Čína - Japonsko 87:81 (46:44), Nigérie - Řecko 57:56 (31:26), Francie - Turecko 78:61 (38:27), Španělsko - Senegal 63:48 (34:34).

Čtvrtfinálové dvojice (28. září): Austrálie - Čína, USA - Nigérie, Belgie - Francie, Kanada - Španělsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články