Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chtěl za oceán, ale nakonec se rozhodl zůstat v Brně. Bartoň pomůže tamním basketbalistům

Zkušenosti jsou k nezaplacení. A ty získaly společně s Lubošem Bartoňem basketbalisté Brna. Bývalý dlouholetý reprezentant a vítěz Evropské ligy se stal asistentem trenéra Lubomíra Růžičky a bude mít v klubu také na starost výchovu mladých hráčů v projektu Next Generation.

Luboš Bartoň
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Bartoň hrál za Barcelonu, Řím, Nymburk, Badalonu či Valencii, takže zkušeností má na rozdávání. S týmem Barcelony jako druhý Čech v roce 2010 vyhrál Euroligu. V uplynulé sezoně působil v americké univerzitní soutěži NCAA u týmu Baylor, kde byl asistentem trenéra Scotta Drewa. Mužstvo mělo zaděláno na skvělý výsledek, vyhrálo dokonce 23 zápasů za sebou, ale pandemie koronaviru vše zhatila.

I to byl jeden z důvodů, proč se Bartoň ocitl v Brně. "Měl jsem zamířeno za oceán, ale rozhodl jsem se pro Brno. Projekt Next Generation mi dává smysl a motivaci do další práce," uvedl Bartoň. Práce s mládeží pro něj nebude ničím novým. V Barceloně měl tři roky na starost rozvoj mladých hráčů. "Věřím, že jsem se tam naučil, jak má takový projekt fungovat. Chci se dál posouvat výš v trenérské a manažerské kariéře," řekl Bartoň.

Současně s vedením projektu Next Generation bude Bartoň i jedním z asistentů trenéra Růžičky. "Známe se již od dob mého účinkování v Nymburce a v roce 2017 jsme spolupracovali u národního týmu. Jsem si jist, že postavíme Basket Brno na dobrých základech a na hodnotách, které povedou k dalšímu zlepšení v příštích letech," dodal Bartoň.

Je nám líto, video expirovalo.
Cesta do Spojených států nevyšla, Bartoň bude vypomáhat Brnu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články