Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutovské Levhartice trápily favoritky, nakonec s Estudiantes těsně prohrály

Druhý pokus o úspěch na domácí palubovce nevyšel. Basketbalistky Chomutova statečně vzdorovaly španělskému Estudiantes, ovšem ve 3. kole základních skupin Eurocupu prohrály 66:70. Doma tak podruhé padly, dříve nestačily na italské Sassari (70:80). Madridský celek Estudiantes přidal třetí výhru a vede tabulku skupiny K.

Chomutov ztratil zápas proti favoritovi až v závěrečné desetiminutovce. Domácím se ve třetí čtvrtině podařilo zlikvidovat šestibodovou poločasovou ztrátu, a do závěrečné části se šlo za vyrovnaného stavu 50:50. Hráčky Estudiantes se hned v první minutě poslední čtvrtiny dostaly do čtyřbodového vedení, které už nepustily.

Nejlepší střelkyní zápasu byla hostující Marena Whittleová, jež ke 23 bodům přidala 12 doskoků. Chomutov tradičně táhla Najai Wynnová-Pollardová, autorka 16 bodů a 8 doskoků.

Odvetnou část zahájí svěřenkyně trenéra Pavla Staňka příští středu doma proti Szekszárdu, jemuž v prvním utkání v Maďarsku podlehly o 11 bodů.

Eurocup – 3. kolo:

Skupina K:

Chomutov – Estudiantes 66:70 (19:24, 32:38, 50:50)

Nejvíce bodů: Wynnová-Pollardová 16, Rylichová 12, Bartoňová a Kadlecová po 7 – Whittleová 23, Treffersová 13, Mawuliová 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články