Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov vykročí do Eurocupu. Hostit bude Gorzów Wielkopolski

Basketbalový Eurocup začíná pro brněnské Královo Pole a chomutovské Levhartice. Severočešky už ve středu přivítají soupeřky z polského Gorzówa, Jihomoravanky ve čtvrtek nastoupí na Azorských ostrovech. Přímý přenos utkání Chomutov – Gorzów Wielkopolski sledujte od 18:55 na ČT sport Plus.

Chomutovská křídelnice Valentýna Kadlecová
zdroj: Levharti Chomutov/Facebook

Královopolský klub je tradičním účastníkem soutěže a v uplynulé sezoně postoupil poprvé ze skupiny. V tomto ročníku sází klub s trenérkou Marcelou Krämer na ryze český kádr, poté co v minulých dnech ukončil spolupráci s jedinou cizinkou, Američankou Tylinn Carterovou. Brňanky nezahájily soutěžní sezonu úspěšně, do domácí ligy vstoupily dvěma porážkami.

V EuroCupu začne KP Tany čtvrtečním duelem na Azorských ostrovech s týmem Sportiva, kam v létě odešla z Hradce Králové Pamela Effangová. "Na EuroCup se těšíme, ale jsme si vědomy, jak těžké soupeře máme. Každopádně náš mladý tým získá zkušenosti," řekla Krämer. Dalšími soupeři ve skupině J budou Galatasaray Istanbul a španělský Ferrol, za který nastupuje česká reprezentantka Julie Pospíšilová.

Chomutovské Levhartice v uplynulé sezoně nevyhrály v Evropském poháru ani jeden zápas a bilanci chtějí vylepšit. Ve skupině A narazí vedle polského týmu AZS AJP Gorzów Wielkopolski také na ASVEL Lyon a AEL Limassol.

Na vstup do pohárové Evropy se severočeský klub naladil nedělním ligovým vítězstvím právě nad KP Tany Brno. "Před EuroCupem je takové vítězství cenné, už kvůli sebevědomí. Doufejme, že si holky pohodu a sebevědomí přenesou i do zápasu s Polkami," uvedl kouč Pavel Staněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články