Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chomutov si skvělým závěrem zajistil předkolo play-off

Praha - Basketbalisté Chomutova si zajistili účast v předkole play-off NBL. Rozhodli o tom ve 12. kole nadstavbové skupiny A2 vítězstvím 92:91 ve Svitavách, po němž už je nemůže předstihnout jejich nejbližší pronásledovatel a regionální rival Ústí nad Labem.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Levharti předvedli ve Svitavách neuvěřitelný závěr. Ještě 109 sekund před koncem prohrávali o 12 bodů (79:91), ve zbytku utkání už ale domácím Turům nedovolili skórovat a obrat zařídil 27 sekund před koncem dvěma proměněnými šestkami Robert Lowery.

Oba soupeři teď mají na kontě stejně bodů a jen o jeden méně než Levice, které zvítězily v Opavě 87:60. Slovenskému týmu patří celkové osmé místo, které v předkole bude znamenat výhodu domácího prostředí v případě rozhodujícího zápasu.

Drama se hrálo i v Kolíně, kde v utkání skupiny A1 domácí porazili až po druhém prodloužení USK Praha 97:95. Stejně jako v minulém kole proti Děčínu udrželi Středočeši až v nastavení neporazitelnost v nadstavbě na vlastním hřišti, ještě je ale čeká Nymburk. Pražanům nestačilo k výhře ani 36 bodů Sedmáka, ani vedení o pět bodů ve druhém prodloužení.

Kolín se bodově dotáhl na čtvrté Pardubice, které prohrály v Děčíně 65:73, a tři kola před koncem dlouhodobé části posílil své šance na výhodnější nasazení do čtvrtfinále play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články