Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Chicagu i Houstonu se dařilo, série snížily na 1:2

Washington - První výhry zaznamenali ve vyřazovací části americké NBA basketbalisté Chicaga Bulls i Houstonu Rockets a snížili stavy svých sérií na 1:2. Chicago porazilo Washington těsně 100:97, Houston zase zvítězil v Portlandu 121:116. Po třetím zápase je o krok blíže postupu Brooklyn, jenž porazil Toronto 102:98.

Basketbalisté Chicaga Bulls
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alex Brandon

Ve Washingtonu se Wizards mohli v závěru pokusit o vyrovnávající střelu z vlastní poloviny, ale po doskoku hodili míč do autu. Většinu poslední čtvrtiny domácí dohrávali bez pivota Neného, jenž byl vyloučen po rozmíšce s Jimmym Butlerem. Oba do sebe šli čelo na čelo, ale Brazilec svého soka chytil za hlavu, za což dostal dvě technické chyby a musel odejít do šaten.

Bulls tak k první výhře v letošním play-off překvapivě dovedl s 35 body Mike Dunleavy, který v předchozích dvou duelech nastřílel dohromady 21 bodů. "Spadlo mi tam pár donášek a najednou mi koš přišel větší. Trefil jsem pár trojek a už se to začalo nabalovat," řekl Dunleavy, jenž trefil osm z deseti trojek. Wizards nestačilo 25 bodů Bradleyho Beala a 23 bodů Johna Walla. (VIDEO)

Houston je ve stejné situaci jako Chicago. Rockets padli dvakrát doma, ale v Portlandu vyhráli, přestože v poslední čtvrtině promrhali jedenáctibodový náskok. Houston podobně jako Chicago zachránil nečekaný hrdina. Nováček Troy Daniels posunul hosty do vedení 119:116 trojkou 12 vteřin před koncem prodloužení. Doteď přitom v sérii Daniels nenastoupil a v základní části se na hřiště dostal jen v pěti zápasech.

Rockets vedl s 37 body James Harden, ale proměnil jen třináct z 35 pokusů z pole. Dwight Howard nasbíral 24 bodů a 14 doskoků. V dresu Portlandu se dařilo Damianu Lillardovi s 30 body. Po předchozích famózních výkonech nebyl tak výrazný LaMarcus Aldridge, jenž se dostal na 23 bodů a deset doskoků. (VIDEO)

Brooklyn Nets pět minut před koncem utkání vedli nad Torontem o 15 bodů. Raptors ale zabojovali a 19 vteřin před koncem za stavu 98:96 pro domácí šel házet trestné hody Patrick Patterson. Jenže dvakrát minul a Nets uhájili druhé vítězství v sérii. "Poprvé v životě jsem neproměnil takhle důležité šestky," zoufal si Patterson. V dresu Brooklynu se dařilo Joe Johnsonovi s 29 body. Deron Williams přidal 22 bodů, ale v poslední minutě zahodil tři trestné hody. (VIDEO)

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 3. zápasy: Brooklyn - Toronto 102:98, stav série 2:1; Washington - Chicago 97:100, stav série 2:1.

Západní konference - 3. zápas: Portland - Houston 116:121 po prodl., stav série 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články