Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chicago v prodloužení zastavilo vítěznou domácí sérii Warriors

New York - Vítězná série basketbalistů Golden State Warriors v domácím prostředí po 19 zápasech skončila. V úterý ji zastavilo Chicago, které v hale nejlepšího celku sezony NBA vyhrálo 113:111 po prodloužení.

Golden State - Chicago
zdroj: ČTK/AP

Warriors prohráli teprve posedmé v ročníku a podruhé na svém hřišti. Proti Chicagu nezvládli koncovku závěrečné čtvrtiny, i když vedli o bod a 15 vteřin před sirénou získali míč. Nedokázali však překonat soupeřovu vytaženou obranu, o míč zase přišli a Kirk Hinrich poslal trojkou hosty do vedení.

Draymond Green ještě dokázal zařídit prodloužení, v něm ale rozhodl o výhře Bulls přesnou střelou sedm sekund před koncem Derrick Rose. Ten sehrál zvláštní zápas, když si připsal 30 bodů, ale jedinou asistenci, 11 ztrát a 20 neproměněných střeleckých pokusů. Domácí Klay Thompson dal rovněž 30 bodů, jenže střelou v poslední vteřině prodloužení už s nepříznivým stavem nedokázal nic udělat. (VIDEO)

Kyrie Irving a LeBron James se dohromady postarali o 70 bodů a zařídili Clevelandu výhru v Detroitu 103:95. Cavaliers zvítězili posedmé v řadě, Irving si 38 body vyrovnal sezonní maximum. James přidal 32 bodů a hostům pranic nevadilo, že už se nikdo jiný nedostal do dvouciferných čísel. "To je výhoda hraní s LeBronem. Víte, že s ním na hřišti se hra více otevře pro zbylé hráče," řekl po utkání Irving, jenž proměnil šest trojek z deseti pokusů. (VIDEO)

Poprvé v sezoně třikrát za sebou prohrál Dallas, Mavericks podlehli Memphisu 90:109. Grizzlies ke čtvrté výhře za sebou dovedl Zach Randolph s 22 body a deseti doskoky. Za Dallas nastříleli po 19 bodech Chandler Parsons a Monta Ellis. (VIDEO)

Los Angeles Lakers podlehli Washingtonu 92:98 a připsali si devátou prohru v řadě, což je nejdelší černá série klubu od sezony 1993/94. Lakers přitom proti Wizards promrhali vedení o 19 bodů. Vítěze táhl John Wall, který nasbíral 21 bodů, 13 asistencí a devět doskoků a jen těsně nedosáhl na triple-double. (VIDEO) Toronto přehrálo Indianu 104:91 i díky 24 bodům DeMara DeRozana, zmar domácích týmů umocnilo Miami porážkou 102:109 s Milwaukee. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Dallas - Memphis 90:109, Detroit - Cleveland 95:103, Golden State - Chicago 111:113 po prodl., Indiana - Toronto 91:104, LA Lakers - Washington 92:98, Miami - Milwaukee 102:109.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články