Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chicago prohrálo počtvrté za sebou, Westbrook proti Indianě zapsal triple double

Chicago se noří do krize. Jeho hráči podlehli 94:106 Philadelphii a prohráli počtvrté za sebou. Tomáš Satoranský zaznamenal v domácím duelu s nejlepším týmem Východní konference 10 bodů, šest asistencí a čtyři doskoky. Sedm utkání NBA před koncem základní části ztrácejí Bulls na postup do play-off už čtyři zápasy. Desátý Washington totiž hlavně díky mimořádnému triple doublu Russella Westbrooka porazil Indianu 154:141. Carmelo Anthony se dostal na desáté místo historické tabulky střelců, s Portlandem ale prohrál v Atlantě 114:123.

Utkání Chicago - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP

Satoranský byl nejvytíženějším náhradníkem Chicaga. Devětadvacetiletý český rozehrávač odehrál přes 22 minut. Trefil pět z devíti střel, ale všechny za dva body, protože zpoza oblouku za tři body měl bilanci 0-4. S šesti asistencemi byl lídrem týmu.

Bulls při druhé neúčasti dvou hlavních hvězd Zacha LaVina a černohorského pivota Nikoly Vučeviče za sebou ani jednou nevedli a jejich manko v průběhu zápasu narostlo až na 23 bodů. Ještě na začátku poslední části činil rozdíl 20 bodů, ale pak se domácí přiblížili sérií 24:5 na jediný bod.

Hosté si ale pátou výhru v řadě vzít nenechali, kontrovali sérií 12:4 a v koncovce si triumf pohlídali. Z pěti dvouciferných střelců měl 21 bodů Tobias Harris a Seth Curry přidal 20 bodů, z toho 11 hned v úvodní dvanáctiminutovce.

"Hráči bojovali. Ukázali, že mají dobrý charakter. Snad v tom budou v dalších zápasech pokračovat a budeme se krok za krokem zlepšovat," řekl novinářům trenér Chicaga Billy Donovan.

Nejlepším střelcem jeho týmu byl s 23 body ústřední rozehrávač Coby White, který proměnil pět z deseti trojek. Třináct bodů dal Thaddeus Young, po 11 bodech zaznamenali německý pivot Daniel Theis a střídající Denzel Valentine.

Washington přestřílel Indianu 154:141, Westbrook posbíral triple double za 14 bodů, 21 doskoků (nové osobní maximum) a 24 asistencí (vyrovnaný osobní rekord a klubový rekord). "On snad ani není člověk, neskutečné," uvedl kouč Scott Brooks. "Osobně si myslím, že jsem nejlepší rozehrávač v lize," konstatoval Westbrook, který je s průměrem 11 asistencí na zápas v tomto ohledu opravdu nejlepší v soutěži.

Wizards měli celkem 50 asistencí a překonali klubové maximum. Hostům nebylo nic platných 32 bodů, 19 doskoků a devět asistencí pivota Domantase Sabonise.

Triple double zaznamenal také Draymond Green za 10 bodů, 13 doskoků a 15 asistencí a přispěl k vítězství Golden State v hale New Orleans 123:108. Stephen Curry připojil 41 bodů a osm asistencí. Obhájci titulu Los Angeles Lakers i bez LeBrona Jamese zdolali Denver 93:89 a uspěli po sérii tří porážek. Lakers chyběl i rozehrávač Dennis Schröder, který kvůli opatřením proti šíření koronaviru nebude hrát zhruba dva týdny.

Nejlepší střelec v historii olympijských turnajů Carmelo Anthony už je v elitní desítce hráčů s nejvíce body v NBA. Díky pondělním 14 bodům jich má celkem 27 318 a přeskočil v žebříčku Elvina Hayese.

Výsledky:

Atlanta - Portland 123:114, Chicago - Philadelphia 94:106 (za domácí Satoranský 10 bodů, 4 doskoky, 6 asistencí), Detroit - Orlando 112:119, LA Lakers - Denver 93:89, Memphis - New York 104:118, New Orleans - Golden State 108:123, Utah - San Antonio 110:99, Washington - Indiana 154:141.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články