Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chicago podlehlo Sacramentu, Beal dal 60 bodů. Boston se radoval v Miami

Basketbalisté Chicaga nestačili v NBA po dvou vítězstvích na Sacramento a v jeho hale prohráli 124:128. Porážku ve druhém utkání ze čtyřzápasové venkovní série neodvrátilo ani duo Coby White a Zach LaVine, které nastřílelo víc než polovinu bodů Bulls (68). Jediný Čech v soutěži Tomáš Satoranský vynechal páté utkání Chicaga za sebou kvůli koronaviru.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalová NBA se hrála ve stínu střelby v Kapitolu

Výjimečný střelecký večer má za sebou Bradley Beal. Ani jeho osobní rekord 60 bodů ale neodvrátil porážku Washingtonu 136:141 na palubovce nejlepšího týmu soutěže Philadelphie. "Jsem naštvaný, je to k zbláznění. Všechny moje rekordy v kariéře byly při porážkách, takže jsou mi k ničemu. I těmi dalšími dvěma nebo třemi to můžu vyhodit z okna," řekl Beal, který 60 body také vyrovnal klubový rekord Gilberta Arenase.

Sixers přidali k jediné porážce už sedmou výhru, kterou řídil 38 body Joel Embiid. "Platí mě za to, abych rozhodoval zápasy, abych dominoval. To je moje práce," prohlásil sebevědomě Embiid. Utkání nedohrál washingtonský rozehrávač Russell Westbrook, který si v závěru vykloubil prst na ruce. Předtím nasbíral 20 bodů a 12 asistencí.

Charlotte pomohlo 44 bodů Gordona Haywarda k triumfu v Atlantě 102:94. Hayward si vylepšil osobní rekord, když proměnil 15 z 25 střel včetně čtyř z devíti tříbodových pokusů. "Čtyřicet bodů jsem nedal ani na střední škole. Kluci mi pořád přihrávali," uvedl.

Milwaukee si poradilo 130:115 s nejhorším celkem ligy Detroitem. Nejužitečnější hráč posledních dvou sezon Janis Adetokunbo přispěl k výhře 25 body.

V repríze loňského finále play-off Východní konference se z těsné výhry 107:105 radoval Boston v Miami, a to opět zásluhou dvojice Jason Tatum (27 bodů), Jaylen Brown (21 bodů a 12 doskoků). Heat nebylo nic platných 26 bodů Jimmyho Butlera.

Chicago většinu utkání se Sacramentem prohrávalo, nejvíc o 12 bodů, ale sedmkrát se dokázalo vrátit a vedení překlopit na svou stranu. Naposledy se mu to povedlo sedm minut před koncem po minisérii 8:2. Nápor zastavil až střídající Tyrese Haliburton.

Dvanáctka posledního draftu odpověděla dvěma koši za sebou a dostala se na 17 bodů, na což ještě reagoval trojkou LaVine.

Po koši nejlepšího střelce domácích Richauna Holmese (24 bodů) a následných trestných hodech Harrisona Barnese, dalšího ze sedmi dvouciferných střelců Kings, ale vstupovali do koncovky ve výhodnější pozici basketbalisté Sacramenta. Jako rozhodující se ukázala až tříbodová střela Buddyho Hielda necelých 40 sekund před koncem.

NBA ve stínu střelby v Kapitolu

Jedenáct středečních zápasů se odehrálo ve stínu událostí ve washingtonském Kapitolu, kam násilně vnikli příznivci prezidenta Donalda Trumpa a jejich vpád si vyžádal čtyři oběti. Basketbalisté také reagovali na rozhodnutí neobvinit policistu, jenž loni postřelil černocha Jacoba Blakea.


Dvacetiletý rozehrávač Chicaga White odehrál dost možná zatím nejlepší utkání v krátké zámořské kariéře. Proměnil čtyři trojky, z pole střílel z úspěšností přes 65 procent a jeho zápis se zastavil na novém kariérním maximu 36 bodech a sedmi asistencích.

"Snažím se víc chodit do koše, a ne jenom střílet, pořád sledovat obroučku je důležité. Na trénincích mě do toho nutí trenéři a já se to snažím víc vzít za své. Udělalo mi radost, že jsem tentokrát neztratil ani jeden míč, taky na tohle se víc soustředím a je to vidět," uvedl White. Dalších 32 bodů dodal křídelní hráč LaVine.

Výsledky:

Atlanta - Charlotte 94:102, Golden State - LA Clippers 101:108, Indiana - Houston 114:107, Miami - Boston 105:107, Milwaukee - Detroit 130:115, New Orleans - Oklahoma City 110:111, New York - Utah 112:100, Orlando - Cleveland 105:94, Philadelphia - Washington 141:136, Phoenix - Toronto 123:115, Sacramento - Chicago 128:124.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články