Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chicago nepřidalo třetí vítězství za sebou a těsně padlo s Golden State, Satoranský dal šest bodů

Po dvou výhrách se basketbalisté Chicaga museli sklonit před dosud nejhorším týmem NBA Golden State a prohráli 98:100. Český reprezentant Tomáš Satoranský zaznamenal v dresu Bulls šest bodů, pět asistencí, dva doskoky a dva zisky. Warriors se pátým skalpem soupeře v sezoně dostali z ligového dna, kam klesl New York.

Tomáš Satoranský z Chicaga (vpravo) v utkání proti Golden State
zdroj: USA TODAY Sports autor: Quinn Harris

Chicago po vítězstvích nad Sacramentem a Memphisem šlo do zápasu se sebevědomím, ale Warriors s ním drželi krok. Ve druhé půli domácí přece jen zaútočili a na začátku poslední čtvrtiny měli devítibodový náskok. Pak ovšem přišel útlum v útoku a tým ze San Francisca skóre otočil.

Satoranský vyrovnal pět minut před koncem na 94:94 a poté připravil vyrovnávací trojku pro Lauriho Markkanena, ale v posledních třech a půl minutách už přidali Bulls jen jeden trestný hod. Zach LaVine se snažil trojkou v posledních vteřinách utkání zvrátit, nicméně trefil jen obroučku.

Golden State, které porazilo Chicago podruhé v sezoně a jde o jeho jediné vítězství z posledních devíti duelů, táhl 20 body Glenn Robinson. Za Bulls dal LaVine 22 bodů a Markkanen 20 bodů.

Milwaukee přehrálo Los Angeles Clippers 119:91 a připsalo si už 14. výhru v řadě. O vedení v soutěži se dělí s Los Angeles Lakers, kteří porazili Portland 136:113.

Bucks opět táhl Janis Antetokounmpo, jenž v den svých 25. narozenin zaznamenal 27 bodů a 11 doskoků. V poslední čtvrtině už téměř nehrál, přesto zastínil hvězdné duo Clippers. Kawhi Leonard měl 17 bodů a Paul George 13 bodů. Pro Milwaukee jde o nejdelší vítěznou sérii od roku 1973, kdy opanovalo 16 zápasů v řadě.

"Fanoušci byli úžasní a připravili mi opravdu výjimečný den," řekl oslavenec Antetokounmpo. "Hledali jsme po městě dárek, ale žádný jsme nenašli, tak jsme mu dali tento," prohlásil trenér poražených Clippers Doc Rivers.

V dresu Lakers se o 70 bodů podělily dvě největší hvězdy týmu. Anthony Davis zaznamenal 39 bodů, LeBron James dal 31 bodů. Portland byl od druhé čtvrtiny v podstatě bez šance, navíc přišel o hráče základní sestavy Rodneyho Hooda, který si přetrhl achillovku.

Adams s Schröderem sehráli fenomenální závěr

Oklahoma v utkání s Minnesotou odvrátila porážku senzační akcí. Vteřinu před koncem po úspěšném trestném hodu soupeře vyhazoval Steve Adams zpoza vlastního koše a pasem přes celé hřiště našel Dennise Schrödera, jenž stihl vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. V něm následně Oklahoma dominovala a vyhrála 139:127. Chris Paul k tomu přispěl 30 body.

Prodloužení rozhodovalo i v San Antoniu, kde domácí Spurs udolali Sacramento 105:104. Čtyři vteřiny před koncem normální hrací doby vyrovnal Marco Belinelli trojkou a zakončil šňůru 11:2 v posledních 100 sekundách. V prodloužení pak rozhodl koš Dejounteho Murrayho.

Miami přehrálo Washington 112:103 i díky triple doublu Jimmyho Butlera, který posbíral 28 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí.

NBA:

Chicago - Golden State 98:100 (za domácí Satoranský 6 bodů, 5 asistencí, 2 doskoky)
Boston - Denver 108:95
Charlotte - Brooklyn 104:111
Cleveland - Orlando 87:93
Detroit - Indiana 108:101
Miami - Washington 112:103
Milwaukee - LA Clippers 119:91
Oklahoma City - Minnesota 139:127 po prodl.
Portland - LA Lakers 113:136
San Antonio - Sacramento 105:104 po prodl. 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články