Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chceme restartovat soutěž, ukázal anonymní průzkum mezi hráči NBA

Dohrávat, či nedohrávat sezonu? To byla otázka, o kterou šlo v anonymním hlasování mezi hráči NBA. A podle médií výsledky ukázaly, že většina z basketbalistů nejlepší soutěže světa se vyslovila pro návrat na palubovky, pokud to epidemiologická situace dovolí.

Brandon Ingram
zdroj: ČTK/AP

Kvůli pandemii koronaviru byla NBA přerušena 11. března. O osudu sezony by mělo vedení ligy rozhodnout do června. Odpovědi hráčů zůstanou důvěrné, ale podle médií z nich jasně vyplynulo, že hrát chtějí, ať už bude plán jakýkoli.

NBA se nehraje stejně jako ostatní velké profesionální soutěže v Severní Americe - hokejová NHL, fotbalová MLS či baseballová MLB. Pokud se basketbalisté včetně Tomáše Satoranského z Chicaga vrátí na palubovky a obnoví sezonu, budou zápasy bez diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté z NBA chtějí dohrát sezonu

Než byla sezona přerušena, zbývalo sehrát ještě 259 zápasů základní části, což je zhruba pětina. Normálně by v tuto dobu už bylo v plném proudu play-off. Neformální průzkum mezi basketbalisty údajně ukázal i to, že by rádi stihli ještě pár zápasů základní části, než začne play-off.

Podle Yahoo chtějí pokračovat v sezoně i největší ligové hvězdy, což zjistil šéf hráčské asociace Chris Paul při soukromé videokonferenci s nimi. Souhlasně se vyjádřili například LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant či Giannis Antetokounmpo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články