Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Charitativní Každý koš pomůže už poosmé

Praha - Na zimním stadionu v Klatovech začíná v sobotu světový šampionát basketbalistek do 17 let. Český tým vyhrál všech pět přípravných zápasů, a podle bývalého hráče NBA a místopředsedy České basketbalové federace Jiřího Zídka patří k favoritům turnaje. Mistrovství se mělo původně konat na Slovensku, kvůli nesrovnalostem se ale nakonec přesunulo do České republiky. "Na přípravu jsme měli jen tři měsíce," uvedl Zídek. Součástí MS bude i charitativní projekt Každý koš pomáhá, na němž se podílí i Česká televize.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Jíří Zídek o charitativní akci Každý koš pomáhá

"Začali jsme s tím před osmi lety a pokračujeme na mezinárodní scéně. Je to oficiální charitativní akce celého basketbalového hnutí. Zapojují se hráči, hráčky, rozhodčí i fanoušci basketbalu. V posledních letech jsme pomohli dětem, sportovcům, ale i organizacím, které pomáhají lidem v těžkých životních situacích," dodal Zídek.

Podle něj se jedná o určitou výzvu pro fanoušky, kteří mimo podpory hráček mohou podpořit i dobrou věc. "Pevně věříme v to, že se nám podaří vybrat co nejvíce prostředků, které budou příjemcům daru potřebné," řekl Zídek. Jedním z nich bude i Lukáš Knížek. Fotbalový talent onemocněl v roce 2013 oboustranným zánětem míchy. Finanční dar mu bude pomáhat při rehabilitaci. "Sám totiž cvičit nezvládnu," uvedl Knížek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články