Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Čeští basketbalisté vyhráli i na Kypru

Nikósie - Čeští basketbalisté vyhráli v evropské kvalifikační B divizi na Kypru 74:49. Zajistili si tak v předstihu vítězství ve skupině, v níž už dvakrát porazili Slovensko a loni Švýcarsko i Kypr. V posledním utkání skupiny hostí tým kouče Pavla Budínského ve středu v Děčíně Švýcarsko. "Máme bilanci 5:0 a chceme výhru z Kypru potvrdit i doma, i když nás čeká nejtěžší soupeř - Švýcarsko," řekl Budínský.

Česká basketbalová reprezentace
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Češi měli na Kypru problémy jen v první čtvrtině, po níž na soupeře, který stále čeká na první vítězství, překvapivě ztráceli pět bodů. "Měli jsme rozpačitý vstup do utkání. Nechali jsme domácí nadechnout, a především devět ztrát v první čtvrtině zapříčinilo, že jsme prohrávali," uvedl Budínský.

Druhá a třetí desetiminutovka naopak byly nejlepšími českými úseky. Od 14. minuty začal hostující tým v Nikósii dominovat, povedly se mu dvě devítibodové šňůry, které soupeřův odpor zlomily. Budínský stejně jako při středeční výhře nad Slovenskem využil všech dvanáct hráčů. Zazářil hlavně Luboš Bartoň, kterému se povedl ceněný double-double, když zaznamenal 13 bodů a 12 doskoků.

"Musím vyzvednout práci hráčů z lavičky, především Lukáše Kotase, Tomáše Hampla a následně i Jakuba Šiřiny, kteří přinesli do hry trochu jednoduchosti a více fyzičnosti v soubojích v obraně. Díky tomu jsme se ve druhé čtvrtině dostali přes soupeře. Ve druhém poločase bylo otázkou času, zda Kypr vydrží fyzicky, a ukázalo se, že ne," řekl Budínský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články