Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští basketbalisté v přípravě na kvalifikaci porazili Estonce

Tallinn - Čeští basketbalisté vyhráli i svůj druhý zápas na přípravném turnaji v Tallinnu před kvalifikací o mistrovství Evropy. Po nedělní výhře nad výběrem amerických univerzit dnes porazili domácí Estonsko těsně 72:70. Největší měrou se o to zasloužili Petr Benda a Jiří Welsch, kteří se podělili o 34 bodů. 

Basketbalová reprezentace
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

Duel byl velmi vyrovnaný a oba celky se střídaly ve vedení. Ve třetí části Estonci vedli po trojce o sedm bodů, ale Češi vyrovnali na 46:46 a předvedli zřejmě rozhodující šňůru 8:0, kterou získali náskok do koncovky. Estonci se sice dotáhli a ještě dvě minuty před koncem vedli 69:68, ale pak se už přes českou obranu prosadili jen jedním trestným hodem.

Pavel Budínský, trenér:

"Nebyl to úplně ideální den. Měli jsme 21 ztrát, což je obrovské číslo. Na druhou stranu jsme soupeře přeskákali v poměru 46:26, což je cenné. Určitě to byla dobrá prověrka, protože se hrálo do koncovky, kterou jsme vyhráli na půdě soupeře."

"Odehráli jsme dobré utkání, ale je jasné, že je to teprve druhý přípravný zápas. Pořád děláme ještě chyby. Z hlediska kvalifikace to byl ideální trénink," řekla po utkání největší hvězda českého týmu Jiří Welsch, autor 16 bodů. 

Od poloviny srpna pak bude národní tým bojovat o účast na mistrovství Evropy 2013. Reprezentace může projít rovnou na závěrečný turnaj, nejtěžšími soupeři budou Itálie a stříbrný tým z posledního světového šampionátu Turecko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články