Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Český tým uspěl proti Portugalsku. Basketbalistky s převahou vyhrály

Třetí přípravné utkání, první výhra. České basketbalistky porazily v pražské hale Královka soupeřky z Portugalska 61:49. Se stejným soupeřem se tým trenéra Štefana Svitka utká ve čtvrtek opět na Letné od 18:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky v přípravě porazily Portugalky

Češkám se dlouho nedařilo ve střelbě především z dálky a přes polovinu utkání prohrávaly. Na výhře se podílela 12 body Tereza Krakovičová. Svitkův výběr, který nastupuje stále bez Kateřiny Elhotové, Aleny Hanušové a Kiy Vaughnové, minulý týden na turnaji v Lašku ve čtvrtek podlehl Chorvatsku 61:66 a v pátek domácímu Slovinsku 75:77.

Portugalky unikly pětibodovou šňůrou v šesté minutě na 10:6 a po první čtvrtině vedly především díky 11 bodům Correiaové 20:15, následně jejich náskok narostl až na deset bodů. Češky za první polovinu utkání proměnily jediný trojkový pokus ze sedmi, přesto díky zlepšené hře pod košem stáhly ztrátu na 25:28.

Do vedení se Češky vrátily znovu až ve 27. minutě, kdy Voráčková proměnila oba trestné hody a po trojce Adamcové na 39:37 už soupeře před sebe nepustily. Definitivně zlomily odpor Portugalska sedmibodovou šňůrou mezi 33. a 35. minutou. Náskok vyšplhal i na největší rozdíl v zápase 14 bodů.

"Od začátku zápasu jsme hráli velmi špatně, v útoku bez myšlenky a tahu na koš. Odpalovali jsme to zvenku, měli jsme hodně ztrát. V prvním poločase dvanáct. Obírali jsme se tak o možnost zakončit," řekl trenér Svitek.

"Naše obrana byla v první čtvrtině slabá, daly nám tři trojky. Nebránili jsme dobře, nebyli jsme na hráčky dost agresivní. Pak jsme obranu o dost zlepšili. Musíme být ale lepší v útoku. Dneska byla slabá trojková střelba. Z ní bychom potřebovali nějaké body," podotkl Svitek.

"První výhra v přípravě nám určitě dodá nějaké sebevědomí a zlepší naši náladu. Zítra je další zápas a já doufám, že zahrajeme zase lépe a zlepšíme ztráty. Dnes jsme jich měli osmnáct a s tím se nedají těžké zápasy vyhrát," dodal Svitek.

ČR - Portugalsko 61:49 (15:20, 25:28, 42:39)

Nejvíce bodů: Krakovičová 12, Adamcová 9, Štěpánová a Hejdová po 8 - L. Ferreiraová 16, Correiaová 11, Kostourkovová 9. Fauly: 16:18. Trestné hody: 25/19 - 13/8. Trojky: 2:7. Doskoky: 39:35. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články