Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky skončily na basketbalovém MS 3x3 ve čtvrtfinále

Nantes (Francie) - České basketbalistky titul na mistrovství světa 3x3 neobhájí. Tým ve složení Michaela Uhrová, Kristýna Minarovičová, Kateřina Novotná a Tereza Vorlová ve čtvrtfinále nestačil na favorizované Rusko, kterému podlehl jednoznačně 13:22. Rusky si nakonec došly až pro titul.

Mistryně světa z trojkového basketbalu
zdroj: Facebook autor: @FIBA3×3

Češky měly od začátku problémy s výškovou převahou soupeřek a v jednu chvíli dokonce prohrávaly o čtrnáct bodů (3:17). Důstojnější podobu výsledku se jim podařilo dát až v závěru po sérii dvoubodových košů. Český tým skončil ve čtvrtfinále stejně jako na prvním šampionátu v roce 2012, o dva roky později vypadl v semifinále.

"Výšková převaha byla hodně znát, měly jsme s nimi velké problémy. Nedokázaly jsme je ubránit. Jejich agresivita a výška nám opravdu dělaly problémy. Dneska nás Rusky převýšily ve všem," připustila hrající trenérka Uhrová.

Obhájkyně titulu se navíc po většinu času trápily v útoku. "Netuším, proč se nám nedařilo. Za celý šampionát jsme nezahrály naši hru. Proti Maďarkám nebo Francii, které hrály také agresivní obranu, jsme v přípravě dokázaly vyhrát. Naše střelba tady ale nebyla tak úspěšná jako v předchozích turnajích," hodnotila Uhrová.

Český tým skončil ve čtvrtfinále stejně jako na prvním šampionátu v roce 2012, o dva roky později vypadl v semifinále. Nyní Češky čeká kvalifikace o mistrovství Evropy (23. a 24. června, Poitiers). Od týmu se odpojí Uhrová, která má studijní povinnosti v Praze, a její místo zaujme Sára Krumpholcová, loňská šampionka.

"Bude to těžké. Ve čtvrtek máme volno a pak hrajeme už v 11 ráno. Naše skupina sice není tak silná, ale oba soupeři budou odpočatí. Bohužel pak ale jdeme do těžkého kříže na Španělsko nebo Ukrajinu. Los rozhodl, že v Poitiers hraje osm vyrovnaných týmů o šest postupových míst," dodala Uhrová.

Rusky ve finále porazily 19:12 Maďarky, mužský souboj o zlato pro sebe rozhodli Srbové. Už třetí titul ze čtyř ročníků MS získali po vítězství 21:18 nad Nizozemskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články