Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češky prohrály s Amerikou, ale na MS 3x3 postupují ze skupiny

České basketbalistky neuhájily na MS 3x3 svou stoprocentní úspěšnost, ale ze základní skupiny šampionátu postupují. Ve svém třetím duelu nejprve porazily Maďarsko 17:14, poté však podlehly USA 8:21. Češky skončily ve skupině třetí a budou hrát osmifinále. O jejich soupeřkách se ještě rozhodně.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky po obratu v závěru porazily na MS i Maďarsko

Američanky na závěr bojů v základní skupině C připravily týmu ve složení Kateřina Galíčková, Karolína Šotolová, Anna Rylichová, Alžběta Levínská první porážku na turnaji. Už předtím si po úterních výhrách nad Kanadou a Mongolskem české hráčky zajistily play-off vítězstvím nad Maďarskem 17:14. Osmifinále je čeká v sobotu, jméno soupeře se dozvědí až v pátek po dohrání skupiny B.

S Maďarkami svedl český tým vyrovnanou bitvu, ve které dlouho doháněl mírnou ztrátu, ale zejména díky Galíčkové, která dala jedenáct bodů, se mu povedl obrat. Zajistil si tím postup ze skupiny a živil šanci na první místo v tabulce a přímý postup mezi nejlepších osm celků.

"Dnes jsme věděly, že potřebujeme vyhrát, abychom postoupily dál. Takže byl na nás tlak. Vázne nám komunikace v obraně. Řekly jsme si nějaká pravidla, a ne všechno jsme dodržovaly. Přehrály nás jedna na jedna, takže se musíme víc koncentrovat, ale jinak jsme podaly dobrý týmový výkon. Zní skvěle, že postupujeme," konstatovala Rylichová.

Zápas proti USA, které už měly na kontě porážku s obhájkyněmi stříbra z Kanady, byl vyrovnaný jen do stavu 3:3. Pak soupeř odskočil a na 21. bod znamenající konec zápasu dosáhl už dvě minuty před koncem desetiminutové hrací doby. O polovinu českých bodů se tentokrát postarala Levínská, na americké straně se deseti body a devíti doskoky prezentovala pivotka Cameron Lee Brinková.

"Američanky na nás byly nachystané, byly agresivní a my jsme byly povolené. Nedokázaly jsme je ubránit, zato ony nás ubránily všude," řekla Galíčková, jež si tentokrát připsala jediný bod.

Mistrovství světa v basketbalu 3x3 ve Vídni:

Česko – Maďarsko 17:14, USA – Česko 21:8.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články