Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češky přetlačily Španělky a na juniorském MS si zahrají o páté místo

Nejhůře šesté skončí na světovém šampionátu v Maďarsku juniorské basketbalistky. Svěřenkyně Romany Ptáčkové udolaly Španělky 66:63 a zaznamenají nejlepší výsledek na MSJ od roku 2001, kdy tým kolem tehdejších vycházejících hvězd Evy Vítečkové či Jany Veselé turnaj ovládl. O páté místo se mladé Češky utkají v neděli s Kanadou. Dostanou tak šanci oplatit severoamerickému týmu porážku ze základní skupiny.

České basketbalistky na juniorském MS v Maďarsku
zdroj: facebook.com/CZ.BASKETBALL

Roli nejlepší střelkyně českého celku na turnaji potvrdila Dominika Paurová, která se 17 body ovládla statistiku utkání. Teprve šestnáctiletá křídelnice Hradce Králové byla také se sedmi získanými míči nejlépe doskakující hráčkou zápasu.

Španělky, jejichž předchůdkyně před dvěma lety v Bangkoku vybojovaly bronz, vedly ve druhé čtvrtině až o devět bodů. Češky ale třináctibodovou šňůrou výsledek ještě do poločasové přestávky otočily a po změně stran už soupeřky před sebe ani jednou nepustily.

České juniorky od brněnského triumfu v roce 2001 startují na MS teprve potřetí a nyní už s jistotou vylepší sedmé místo z roku 2007. O dva roky později byly desáté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články