Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Český pohár pozná svého vítěze. Po dvou letech ho může ovládnout Nymburk

Prostějov – Po dvou letech, kdy se českého poháru neúčastnil, se do druhé nejprestižnější domácí soutěže vrátil suverén soutěže Nymburk. Středočeši ve Final Four usilují už o svůj jedenáctý triumf, proti ale bude domácí hostitel Prostějov, obhájce z Pardubic a také Opava. Všechny zápasy Final Four sledujte v přímém přenosu na ctsport.cz.

V předchozích dvou ročnících poháru Nymburk chyběl a trofej získaly Prostějov a Pardubice. Tentokrát už ale favorit znovu startuje a usiluje o to, aby do sbírky přidal 24. trofej za 14 let.

Klíčové pro něj ale bude zvládnout nejprve semifinále proti Pardubicím, které už v této sezoně dokázaly doma Nymburk porazit v lize. "Pro nás to znamená, že víme, že jsme schopni Nymburku konkurovat," řekl lídr Východočechů Dominez Burnett.

Druhé páteční semifinále proti sobě svede domácí Prostějov a Opavu, která bude favoritem. Vyhrála oba vzájemné duely v lize, navíc Prostějov v poslední době kvůli ekonomickým problémům výrazně obměnil kádr a přišel o hlavní opory. Opava bude útočit na první finále po 13 letech. Dosud pohár vyhrála pětkrát, když u toho byl i současný kouč Petr Czudek.

"Máme velkou šanci si zahrát finále. Prostějov je nejhratelnější soupeř v osudí. Ale sám se neporazí, musíme být dobře připraveni. Sami víme, že v Prostějově nám to nikdy moc nešlo," řekl opavský hráč Martin Gniadek.

Program Hyundai Final Four Českého poháru basketbalistů

Pátek 17. února
15:00 Pardubice - Nymburk
18:00 Prostějov - Opava

Sobota 18. února
15:00 o 3. místo
18:00 finále

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články