Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

České basketbalové týmy neuhrály na pražské World Tour 3x3 ani zápas

Českým celkům se v úvodním dnu Prague Masters v basketbalu 3x3 nedařilo a prohrály všech sedm zápasů. Na turnaji série World Tour na Hradčanském náměstí před Pražským hradem může o postup do vyřazovacích bojů usilovat už jen nejlepší český tým Humpolec, jehož závěrečný souboj byl kvůli dešti přesunut na neděli.

Prague Masters v basketbale 3x3
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Už v kvalifikaci skončila česká reprezentace do 23 let hrající pod názvem Praha, ale předváděla nadějný výkon a dokonce trápila favorizovaný Novi Sad, kterému podlehla 19:21.

"Proti Srbům jsme dobře bojovali, předvedli jsme show pro diváky, ale nevyšla nám koncovka, kde jsem udělal chybu a faulem umožnil soupeři rozhodnout. Dostali jsme se sem z turnajů typu Česká Třebová nebo Poděbrady a najednou jsme tady, což je obrovský rozdíl," řekl Daniel Zach.

Brno mělo jako vítěz české Chance Tour účast ve skupině jistou, ale prohrálo oba své zápasy stejně jako Mariánské Lázně, které srbské Ralje podlehly o jediný bod 11:12.

"Nedokázali jsme využít toho, že soupeř měl hodně faulů, a prohráli jsme i podruhé. Jsme hodně zklamaní, cíl byl postup ze skupiny, což se nepovedlo," konstatoval hráč Mariánských Lázní Jiří Dedek.

Největší šance se dávaly Humpolci vedenému zkušeným ligovým rozehrávačem Ondřejem Šiškou působícím v NBL v dresu Děčína. Jenže šestý tým z minulého Masters v Japonsku a vítěz challengeru z Limassolu se dostal do těžké skupiny se dvěma srbskými celky. První zápas s Novým Sadem prohrál 12:21. Na rozhodující duel s Bělehradem už ale nedošlo, jelikož se nad Pražským hradem přehnala bouře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články