Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

České basketbalistky v přípravě porazily Koreu

Karlovy Vary - České basketbalistky vstoupily do přípravného turnaje v Karlových Varech výhrou 57:53 nad Koreou. Po nevydařené druhé čtvrtině, ve které daly jen tři body, musely dotahovat manko, ale v koncovce soupeřky udolaly. Nejlepší střelkyní byla se 14 body kapitánka Eva Vítečková. Na turnaji, který je přípravou na mistrovství světa, Češky ještě změří síly se Srbskem a Koreou.

"Zápas jsme začali výborně, lehce jsme dávali koše a to bylo velké úskalí. Bylo by možná lepší nevést pět nebo sedm nula, protože podle zkušenosti pak družstvo lehce zvláční, zlehkovážní a takhle to pak vypadá. Vypadli jsme z tempa, a to velkou pohodou v obraně i v útoku. Pozice na střely byly, nešlo se ale do zakončení a to je hra s ohněm," mrzelo trenéra Lubora Blažka. Za druhou desetiminutovku daly Češky pouhé tři body.

Výsledkem byla korejská šňůra 19:3 a otočení skóre ve prospěch asijských vicemistryň. "Ani si nevzpomínám na takovou čtvrtinu a ani nechci," řekla pivotka Petra Kulichová. "Druhá čtvrtina nám moc nevyšla, chyběla spolupráce v obraně, Korejky byly hodně volné. Ve druhé půli už jsme to uklidnily, ale byl to velký boj, bylo to opravdu vyrovnané, ale nakonec jsme to nějak upachtily," hodnotila Jana Veselá, která byla s 10 body, 7 doskoky a 4 zisky jednou z nejlepších českých hráček.

Ve druhé půli se Češky v útoku zlepšily, zrychlily hru, zpřesnily kombinaci a především střelbu. Dotáhly se na jediný bod, ale získat znovu vedení se jim povedlo až osm minut před koncem. Ze zápasu se stalo velké drama a ani jednomu z celků se nedařilo odskočit. Český výběr se musel v posledních dvou minutách obejít bez zkušené rozehrávačky Bartoňové, která se vyfaulovala. Do koncovky tým vedla v reprezentaci debutující Sedláková a náročný úkol zvládla. Rozhodující úlohu ale měla pivotka Kulichová, která dala poslední čtyři body v koncovce a zajistila českému celku těsné vítězství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články