Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České basketbalistky se v Německu na úvod bojů o ME opřou o zkušenost

Kvalifikace mistrovství Evropy v basketbale začíná pro české basketbalistky v sobotu na palubovce Německa. A Češky do utkání vyrazí s důrazem na zkušenost. Do konečné dvanáctičlenné nominace trenéra Štefana Svitka se tak nevešly Jana Hausknechtová, Kristýna Minarovičová, Renata Pudláková a Julia Reisingerová.

Trenér českých basketbalistek Štefan Svitek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Pudláková s Reisingerovou se pak ale k týmu znovu připojí a budou moci bojovat o nominaci na domácí zápas se Švýcarskem.

"Je to těžké. Hlavně ve chvíli, kdy všechna děvčata pracují velmi dobře a všechny jsou namotivované dostat se do konečné dvanáctky. Tím, že nás tu je šestnáct, tak bohužel musíme čtyři hráčky na první zápas vynechat. Není to jednoduché," uvedl Svitek.

Rozhodl se vsadit především na zkušenost. Hausknechtová s Pudlákovou už neúspěšně bojovaly o letošní mistrovství Evropy, Reisingerová s Minarovičovou rovněž na žádné velké akci nebyly. V konečné dvanáctce jsou naopak všechno hráčky, které už alespoň jeden závěrečný turnaj absolvovaly.

"Zápasy jsou velmi důležité a nebudeme teď příliš experimentovat se sestavou. Do druhého zápasu možná uděláme dvě změny, aby také hráčky, které se nedostaly do první nominace, cítily, že šance dostat se do dvanáctky stále je, že jsou součástí týmu a přiložily ruku k dílu," dodal Svitek.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky čeká duel s Německem, trenér Svitek věří zkušeným hráčkám

Nominace basketbalistek na kvalifikační zápas v Německu

Rozehrávačky: Lenka Bartáková (Piešťanské Čajky/SR), Kateřina Bartoňová (Hradec Králové), Petra Záplatová (Wasserburg/Něm.).
Křídla: Karolína Elhotová, Kateřina Elhotová, Veronika Voráčková (všechny USK Praha), Romana Hejdová (Mondeville/Fr.), Tereza Pecková (Miskolc/Maď.).
Pivotky: Alena Hanušová (USK Praha), Kamila Štěpánová (Györ/Maď.), Edita Šujanová (KP Brno), Kia Vaughnová (Fenerbahce/Tur.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články