Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České basketbalistky porazily v přípravě Čínu 70:67

Trutnov - České basketbalistky porazily v přípravném utkání v Trutnově Čínu 70:67. O svém těsném vítězství rozhodly zlepšenou hrou v závěrečné čtvrtině. Nejlepší střelkyní domácího týmu byla Michala Hartigová s 16 body. Trenér Lubor Blažek nechal odpočívat Markétu Bednářovou, Veroniku Bortelovou, Michaelu Ferančíkovou, Petru Kulichovou a Evu Vítečkovou. Odveta je na programu ve čtvrtek od 18:00 opět v Trutnově. Přímý přenos nabídne ČT4 a server SportŽivě.cz.

České hráčky až nečekaně snadno diktovaly v úvodu tempo hry. Po rychlých kombinačních akcích a přesné střelbě získaly náskok 17:2. Po tomto nečekaném úvodu ale stejně překvapivě vypadly domácí hráčky z rytmu. Také proto, že trenéři v rámci zkoušení často měnili sestavu. Slabší chvilky a nepřesnosti českých hráček stačily soupeřky pohotově využít a v poločase už Číňanky vedly rozdílem jedenácti bodů 37:26.

Po přestávce přišel další zvrat, tentokrát v režii českého týmu, který zpřesnil doskakování a přešel z osobní na zónovou obranu. Číňanky změna taktiky zaskočila, nepřesně kombinovaly a nedostávaly se do střeleckých pozic. Osm minut před koncem zápasu získaly české hráčky poprvé v druhém poločase náskok a se štěstím zvládly i dramatickou koncovku. "Nejvíce mě potěšilo, že jsme se dokázali i za nepříznivého stavu zvednout. Naše hráčky prokázaly bojovnost, vůli i morálku, s níž šly za vítězstvím," uvedl asistent trenéra Ivan Beneš.

Po dnešním zápasu odcestovaly k přípravným utkáním do Itálie s reprezentační dvacítkou Kateřina Bartoňová a Alena Hanušová. Pivotka Kulichová nebude v Trutnově hrát ani ve čtvrtek. "Dali jsme jí ještě prostor na doléčení poraněné nohy. Rozložili jsme zátěž na celý kádr tak, že každá basketbalistka odehraje pouze dva zápasy," řekl asistent Martin Petrovický.

Česko - Čína 70:67 (17:9, 26:37, 48:50)

Nejvíce bodů: Hartigová 16, Elhotová 11, Hejdová 9, Burgrová 8 - Čang Wej 15, Čchen Nan 13. Rozhodčí: Vrážel, Vyklický, Hruša. Diváci: 1 500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články