Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České basketbalistky porazily v odvetě Austrálii 86:70

Brno - České basketbalistky porazily v Brně v odvetném přípravném utkání před mistrovstvím Evropy Austrálii 86:70. Na rozdíl od nevydařeného pondělního duelu hrál dnes český tým mnohem koncentrovaněji v obraně, dařily se mu i rychlé protiútoky a soupeřky předčil s výjimkou přesnosti trestných hodů i v koncovce. Český tým tentokrát nastoupil v nejsilnější sestavě i s Veselou a pivotkou Kulichovou. V první čtvrtině ale ještě stačily Australanky bez svých pěti nejlepších hráček rychlostí, dařily se jim kombinace a získaly po deseti minutách čtyřbodový náskok 23:19.

Český tým tentokrát nastoupil v nejsilnější sestavě i s Veselou a pivotkou Kulichovou. V první čtvrtině ale ještě stačily Australanky bez svých pěti nejlepších hráček rychlostí, dařily se jim kombinace a získaly po deseti minutách čtyřbodový náskok 23:19.

V dalším průběhu už ale hru ovládl český tým, jehož výkon vycházel z kvalitní defenzivy. V obraně vynikala zejména Veselá, která doskočila pod vlastním košem deset míčů. V koncovce se dařilo Vítečkové, k níž se přidala kvalitní hrou i Zohnová. Druhou čtvrtinu už vyhrály české basketbalistky rozdílem deseti bodů a ani po změně stran už nepřipustily zvrat.

"Příchodem Kulichové a Veselé jsme získaly výškovou převahu. A také se hráčky zbavily ostychu z kontaktního basketbalu," porovnal trenér Milan Veverka zápas s tím pondělním, který skončil debaklem 58:83. "Snažili jsme se o rychlé protiútoky. Když hráčky viděly, že tato taktika funguje, tak získaly sebevědomí," doplnil kouč.

Po utkání Veverka s asistenty Miroslavem Volejníkem a Marianem Svobodou nominovali dvanáctku hráček, které se zúčastní od pátku do neděle turnaje ve Francii. Tým tvoří Kateřina Bartoňová, Markéta Bednářová, Irena Borecká, Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Petra Kulichová, Petra Maňáková, Tereza Pecková, Edita Šujanová, Jana Veselá, Eva Vítečková a Kateřina Zohnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články