Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České basketbalistky porazily podruhé v přípravě Čínu

Trutnov - České basketbalistky porazily v posledním třetím přípravném utkání Čínu 73:68. O vítězství domácího týmu v Trutnově rozhodlo herní nasazení, agresivnější obrana a také přesnější koncovka. Nejlepší českou střelkyní byla s šestnácti body Hana Horáková. Ze tří utkání vyhrály české basketbalistky dvakrát.

Důrazně hrající Číňanky se dostávaly v první čtvrtině častěji do střeleckých pozic a hrály pozorně i v defenzívě. Díky tomu získaly pětibodový náskok. Nejlepší výkon předvedly české hráčky ve druhé čtvrtině, kdy se jejich hra opírala o hlavní opory Horákovou, Veroniku Bortelovou a v podkošových soubojích se prosazovala Ilona Burgrová. Druhou čtvrtinu vyhrál domácí tým jednoznačně 25:11.

Po změně stran se na chvíli přesnost českých hráček vytratila. Soupeřky postupně snižovaly náskok a ve 27. minutě dokonce otočily a vedly 48:47. Trenér Lubor Blažek zvolil přechod na zónovou obranu, tah mu vyšel a české basketbalistky získaly ztracený náskok zpět.

"Rozhodla naše bojovnost. Tým dřel celých čtyřicet minut. Odvedli jsme kvalitní výkon v obraně. V útoku to ale občas skřípalo, na našem výkonu je v úvodu přípravy ještě patrná nesehranost," řekl Blažek.

Česko - Čína 73:68 (18:23, 43:34, 58:54)

Nejvíce bodů ČR: Horáková 16, Bortelová 15, Burgrová 10

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články