Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České basketbalistky čeká přípravný turnaj v Číně

Praha - Přestavba české reprezentace basketbalistek bude pokračovat v příštích dnech na přípravném turnaji v Číně. Tým trenéra Ivana Beneše tam odletí ve středu a postupně se kromě domácího výběru utká i s Novým Zélandem a Černou Horou. S každým z uvedených družstev bude hrát dvakrát.

zdroj: ČT4

Češky se neprobojovaly na olympijské hry, a tak během léta budou pokračovat v budování týmu pro mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Praze a Hradci Králové. Beneš bude v Číně postrádat hned několik tradičních opor, z mistrovského USK jedou pouze Karolína Elhotová, Alena Hanušová a Tereza Vyoralová.

Zkušenosti z velké akce má také Kateřina Sedláková z Valosunu Brno, jinak jde spíše o mladé hráčky, které mají sbírat zkušenosti. "Máme část hráček, které si nějakými akcemi prošly, takže už by je neměl překvapit styl jakéhokoliv basketbalu. Na druhou stranu ale s sebou vezeme plno nováčků. Pro ně to bude škola. Cílem je, aby holky sbíraly zkušenosti z velkého basketbalu," řekl Beneš.

Premiéru v seniorské reprezentaci zažijí objev letošní sezony ŽBL Julia Reisingerová, Kateřina Zavázalová a Monika Verlíková. "Doufám, že se Julča těší. Na minulé přípravné zápasy do Polska nemohla jet kvůli zdravotním problémům, takže to pro ni bude premiéra. Nemá se ale čeho bát. Na soustředění i v lize vypadala velmi dobře. Mohou nastat některé věci, které na ni třeba budou až moc, ale to je přirozené," dodal Beneš.

Nominace českých basketbalistek na turnaj v Číně: Rozehrávačky: Kateřina Sedláková (Valosun Brno), Tereza Vyoralová (ZVVZ USK Praha), Kateřina Zavázalová (Hradec Králové). Křídla: Karolína Elhotová (ZVVZ USK Praha), Michaela Gaislerová (Strakonice), Klára Křivánková (Žabiny Brno), Monika Verlíková (Nymburk), Petra Záplatová (VŠ Praha). Pivotky: Alena Hanušová (ZVVZ USK Praha), Julia Reisingerová, Kateřina Rokošová (obě Karlovy Vary), Pavla Švrdlíková (Valosun Brno), Klára Vojtíková (Ostrava).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články