Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Češi senzačně skolili Srby a jsou ve čtvrtfinále Eura basketbalistů do 20 let

Famózního výsledku dosáhla na mistrovství Evropy česká basketbalová reprezentace do 20 let. V osmifinále zdolala favorizované Srbsko 72:67 a postoupila mezi osm nejlepších. Jejím dalším soupeřem na turnaji v Gdyni bude ve čtvrtek Belgie. Češi hrají v elitní divizi A po roční pauze a do čtvrtfinále se dostali po osmi letech.

Čeští basketbalisté do 20 let
zdroj: x.com/cz.basketball

V základní skupině svěřenci Lukáše Pivody prohráli všechny tři zápasy a také proti Srbsku dlouho ztráceli. Až tři a půl minuty před koncem se dostali po koši Šimona Svobody poprvé do vedení, které pak už nepustili.

"Tohle je velká věc pro český basketbal a my uděláme maximum pro to, aby tahle pohádka jen tak neskončila," uvedl Pivoda na webu České basketbalové federace.

Nejlepším střelcem střetnutí byl Jakub Nečas, který zapsal 20 bodů a 11 doskoků. Svoboda dal 17 bodů. Srbům, kteří ovládli základní skupinu A s dvěma výhrami a jednou porážkou, nepomohlo 20 bodů Iliji Milijaševiče.

"Podařilo se nám splnit všechny cíle, co jsme si před zápasem dali, a díky tomu jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Je to pro nás velmi důležité vítězství, které nám dodá hodně energie a sebevědomí do dalších utkání na turnaji," řekl Svoboda.

Mistrovství Evropy basketbalistů do 20 let v Gdyni – osmifinále:

Česko – Srbsko 72:67 (15:22, 34:40, 54:58)

Zdroj
ČTK, CZ Basketball

Hlavní zprávy

Nejčtenější články