Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češi se pokusí ve Francii dobýt první místo. Potřebují ale vyhrát alespoň o 15 bodů

S velkým sebevědomím vyrazili čeští basketbalisté do Francie. Stále uchovávají naději na výhru v kvalifikační skupině mistrovství světa. S touto příležitostí ani Češi před závěrečnými boji nepočítali, ale nečekaná prohra Francie ve Finsku jim dala teoretickou šanci na první místo. Potřebují však vyhrát o patnáct bodů. Přímý přenos utkání Francie – Česko sledujte od 16:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Patrik Auda v zápase s Bosnou a Hercegovinou
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

První vzájemné střetnutí s Francouzi prohrála česká reprezentace celkovým poměrem 65:79, z čehož pramení čtrnáctibodový deficit, který se nyní pokusí překonat. K dosáhnutí prvního místa ve skupině potřebují zvítězit minimálně o patnáct bodů.

Poslední zápas proti Bosně a Hercegovině se přitom i přes výhru Čechům, kteří nastoupili bez hlavních opor, nepovedl úplně ideálně. "Bosna to přijela osekávat a presovat po celém hřišti. My chtěli hrát basket, oni bořit. Dát doma 69 bodů, to je nic moc na to, že jsme chtěli díky jistému postupu bavit fanoušky," uvedl nejlepší střelec české ligy Lukáš Palyza.

Proti Francii by se však měl hrát otevřenější zápas. "Bude to basketbalovější. Domácí budou chtít hrát rychle, skórovat a smečovat. My se jim budeme muset přizpůsobit, ale nejsme tým jako Bosna, abychom to osekávali, také chceme hrát," predikuje Palyza.

Při závěrečném duelu ale Češi nebudou primárně myslet na skóre. "Musíme si říct, kde má soupeř silné a slabé stránky. Na skóre můžeme myslet až na konci zápasu," říká Palyza.

Triumf ve skupině by českým basketbalistům pomohl k výhodnější pozici při losu základních skupin mistrovství světa.

"Teď jsme ve výborné pozici. Málokdo čekal, že to takhle dopadne. Před námi je poslední zápas a určitě do toho půjdeme naplno a budeme doufat, že postoupíme z prvního místa," uzavírá před zápasem pivot Patrik Auda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články