Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Černá série přerušena. KP Brno má v Eurocupu první výhru, odnesl to Gorzów

Na čtvrtý pokus basketbalistky KP Brna uspěly v základní skupině Eurocupu. Po třech porážkách zdolaly po boji polský Gorzów 71:67, kterému přitom podlehly v prvním zápase 57:93. Brňanky vedly až o 14 bodů, v závěru se soupeřky mocně dotahovaly, ale srovnat už nedokázaly.

Brňanky držely krok s favorizovaným polským týmem od úvodních minut, výborně doskakovaly, hrály aktivně a agresivně. V prvním poločase je táhla střelecky Sarah Beránková, autorka čtyř trojek.

Klíčem k brněnskému vítězství byl úvod druhého poločasu. Brno šňůrou 11 bodů Polkám uteklo, střelecky se začalo dařit Michaele Staré a Gabriele Greenové. Hlavní bylo, že Eva Kopecká uhlídala americkou střelkyni v polských službách Kahleah Copperovou, která dala jen 12 bodů. V úvodním kole přitom Brňankám při vítězství Gorzówa nasázela 33 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Brňanky si připsaly v Eurocupu první výhru, v odvetě zdolaly Gorzów

Právě obrannou fázi vyzdvihl trenér KP Dušan Medvecký. "Já jsem před zápasem tvrdil, že uspět můžeme jen jako tým. To se potvrdilo, podali jsme týmový výkon založený na vynikající obraně. Ubránili jsme Copperovou a to rozhodlo," řekl.

Další pohárový zápas sehrají Brňanky až 28. listopadu, jejich soupeřem bude v Turecku největší favorit skupiny Botas Ankara.

Evropský pohár basketbalistek - 4. kolo:

KP Brno - Gorzów 71:67 (20:22, 38:39, 61:50)
Nejvíce bodů: Beránková a Stará po 14, Greenová 13 - Juškaiteová 17, Prezeljová 14, Copperová 12, Migaová 10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články